Κράτησε το μυαλό σου ανοιχτό. Keep your mind open.

CLOCK

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Διαλέγουμε τις τρεις καλύτερες CULT τηλεοπτικές σειρές επιστημονικής φαντασίας.




Βασικό κριτήριο της επιλογής μας είναι να έχουν παιχτεί στην Ελληνική τηλεόραση.



1.       StarTrek (1966-1969). Ο καπετάνιος  James T. Kirk με το διαστημικό σκάφος Εντερπραιζ εξερευνούν το άγνωστο διάστημα και προστατεύουν τους πλάνητες της διαγαλαξιακής συμμαχίας. Η σειρά γνώρισε μεγάλη επιτυχία αφού ήταν προπομπός για πολλές ταινίες και τηλεοπτικά show που συνέχιζαν τα θρυλικά ταξίδια του ατμόπλοιου Enterprise. Μπορεί τα εφέ της εποχής να μην ενθουσιάζουν σήμερα, οι αιθέριες υπάρξεις όμως που συμμετείχαν στην σειρά σαν φιλοξενούμενοι  είναι σκέτη απόλαυση.

2.       UFO (1970-1971). Εξωγήινοι εισβάλουν στην γη και απειλούν τον πλανήτη. Τους εισβολείς καλείται να αντιμετωπίσει μια μυστική οργάνωση που αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας στην διάθεση της μια βάση στην σελήνη ένας δορυφόρος υψηλής τεχνολογίας για την προειδοποίηση των απειλών και το επίγειο τμήμα της γης. Οι υπεύθυνοι όμως πούλησαν τα σκηνικά διότι δεν είχαν καταλάβει την μεγάλη επιτυχία που είχε στην Αμερική. Έτσι διαγράφτηκε το υποσχόμενο μέλλον της σειράς.

3.       Galactica(1978-1979). Μια ακόμη σειρά που τράβηξε το ενδιαφέρον του κοινού ήταν το Galactica. Η διαμάχη των ηγετών των 12 αποικιών και της αυτοκρατορίας των Σαϊλονς οδηγεί την συμμαχία των 12 αποικιών στην αναζήτηση της 13ης χαμένης αποικίας ή οποία είναι η γη. Το battlestar Galactica έχει πλέον το καθήκον να προστατεύει την γη από τους θανάσιμους εχθρούς. Η σειρά σημείωσε μεγάλη επιτυχία και οδήγησε την παράγωγη σε ταινία καθώς και σε άλλη μια σεζόν το 1980 καθώς και την νεότερη επιτυχημένη σειρά του battlestar Galactica 2004-2009






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts