Κράτησε το μυαλό σου ανοιχτό. Keep your mind open.

CLOCK

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Chuck Wepner-O αληθινός Ροκυ Μπαλμποα




Ο αληθινός Ροκυ Μπαλμποα.Το 1975 στο New Jersey  ζει και εργάζεται ο 36χρονος Chuck Wepner. Υπάλληλος σε μια κάβα και με μικρό μισθό ο Wepner κάθε βραδύ μετά την δουλειά ασχολείται με αυτό που αγαπήσει περισσότερο, την πυγμαχία. Ο Wepner δεν είχε ποτέ επαγγελματική καθοδήγηση πάνω στο σπορ. Ήταν ένας μέτριος αθλητής χωρίς ιδιαίτερες ικανότητες. Στα δέκα χρόνια ενασχόλησης με το σπορ κατάφερε και κέρδισε το τοπικό πρωτάθλημα. Ο Wepner δεν απασχόληση ποτέ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης διότι η φήμη του δεν ξεπέρασε ποτέ τα όρια του New Jersey. Αυτό όμως θα άλλαζε το χειμώνα του 1975 όταν ο μάνατζερ του μεγαλυτέρου πυγμάχου και παγκοσμίου πρωταθλητή Κάσιους Μαρσέλους Κλέι (γνωστός και ως Μοχάμεντ Αλι), θα επιλέξει τον Chuck Wepner (Τσακ Γουεπνερ) για αντίπαλο σε ένα αγώνα δημοτικότητας. Εκείνη την εποχή όλοι οι σπουδαίοι αθλητές πριν προχωρήσουν σε σοβαρούς αγώνες διάλεγαν σε πολλές περιπτώσεις φαινομενικά αδύναμους αντίπαλους για αγώνες με σκοπό να κερδίσουν σε δημοτικότητα.
 Οι πιθανότητες να κερδίσει ο Wepner δεν ξεπερνούσαν κατά πολύ το 0% και τα ΜΜΕ κορόιδευαν συνεχώς το αδύναμο αντίπαλο. Όταν όμως στις 24 Μάρτιου του 1976 ξεκίνησε ο αγώνας κανένας δεν ήταν προετοιμασμένος για αυτό που θα έβλεπε. Όλοι περίμεναν μια εύκολη νίκη του Πρωταθλητή όμως ο Τσακ κατάφερε και στάθηκε όρθιος χωρίς μέχρι τον όγδοο γύρο. Στον επόμενο γύρο και εκεί που κανένας δεν περίμενε ο αδύναμος Τσακ κατάφερε ένα δυνατό χτύπημα στα πλευρά του πρωταθλητή και τον έριξε κάτω. Όταν σηκώθηκε ο Αλι ξεκίνησε ένας άλλος αγώνας. Οι επόμενοι γύροι μετατράπηκαν σε λουτρό αίματος με τον αδύναμο Τσακ να δέχεται βροχή τα χτυπήματα από τον πρωταθλητή. Ο Τσακ κατάφερε και έφτασε στο 15ο γύρο με το κοινό να αναρωτιέται αν υπάρχει περίπτωση να καταφέρει να επαναλάβει ένα δυνατό χτύπημα στον πρωταθλητή που θα άλλαζε τα προγνωστικά. Τελικά 9’’ πριν την λήξη ο Αλι κατάφερε να βγάλει με νοκ ουτ τον Τσακ.
Ο Πρωταθλητής δικαιολόγησε την πτώση του λέγοντας ότι ο αντίπαλος του τον πάτησε στο πόδι και έχασε τον βηματισμό του. Μπορεί να έχει δίκαιο αφού αυτό φαίνεται και στο βίντεο. Ακόμα όμως και έτσι το κατόρθωμα του Chuck να αντέξει 9 γύρους με έναν παγκόσμιο πρωταθλητή δεν μπορεί να μειωθεί και κυρίως επειδή άντεξε ακόμα 6 αιματηρούς γύρους από έναν ταπεινωμένο ηθικά πρωταθλητή  ο όποιος δεν μπορούσε να καταφέρει να λυγίσει τον αντίπαλο του.
Ο Αλι κέρδισε τον αγώνα ο Τσακ όμως κατάφερε να γίνει ένας σύγχρονος Δαβίδ ένας ζωντανός θρύλος.
Τον αγώνα αυτό όμως παρακολουθούσε ο Sylvester Stallone ο όποιος εμπνεύστηκε από εκεί την ταινία ROKY



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts