Κράτησε το μυαλό σου ανοιχτό. Keep your mind open.

CLOCK

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Πλαστά Χαρτονομίσματα.







Πλαστά Χαρτονομίσματα.
                Αν δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε ένα αληθινό από ένα πλαστό ευρώ, μετά από την ανάγνωση του άρθρου θα έχετε όλα τα εφόδια για να μπορείτε να αμυνθείτε την επομένη φορά που θα έχετε την ανάγκη να ξεχωρίσετε ένα αληθινό από ένα πλαστό χαρτονόμισμα.
                Τα εμφανή σημάδια είναι τρία
1.       Τα ανάγλυφα τμήματα
2.       Το υδατογράφημα
3.       Η ταινία ασφάλειας
Το ανάγλυφα τμήματα πολλές φόρες είναι δύσκολο να εντοπιστούν όταν το χαρτονόμισμα είναι ταλαιπωρημένο. Το υδατογράφησα και η ταινία δεν πρέπει να απουσιάζει σε οποιαδήποτε περίπτωση και φαίνονται άμεσα όταν υψώνεις το χαρτονόμισμα στο φως. Η μεν ταινία σε όλα τα νομίσματα είναι χαραγμένη με το ποσό του νομίσματος.
                Μια άλλη πρακτική είναι οι ειδικοί στύλοι και τα μηχανήματα. Σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι τα χαρτονομίσματα δεν ξεβάφουν. Η υφή τους είναι συγκεκριμένη αλλά αν δεν είσαι ευρωπαίος δύσκολα μπορείς να καταλάβεις την διάφορα. Σημαντικά είναι επίσης τα σημεία πάνω στο χαρτονόμισμα τα οποία αντανακλούν και ιριδίζουν το φως
                Τι γίνεται όμως όταν οι παραχαράκτες έχουν κάνει δουλειά υψηλού επίπεδου και πως μπορείς να είσαι σίγουρος όταν έχεις στα χεριά σου ένα νόμισμα όπως τα 100,200 η 500 ευρώ. Την λύση δίνουν τα μαθηματικά. Κάθε νόμισμα έχει έναν αριθμό ο όποιος προηγείται από ένα λατινικό χαρακτήρα. Όποτε κάθε φορά που προσθέτουμε τους αριθμούς για να είναι γνησία τα χαρτονομίσματα πρέπει να τηρούνται τα παρακάτω σύνολα.
Y
10
Z
9
V
4
N
3
X
2
P
10
U
5
T
6
L
5
M
4
S
7


               

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts