Κράτησε το μυαλό σου ανοιχτό. Keep your mind open.

CLOCK

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Από το Βυθίσατε το ΧΟΡΑ σε αυτούς που Βύθισαν την Χώρα.




Από το Βυθίσατε το ΧΟΡΑ σε αυτούς που Βύθισαν την Χώρα.
                Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο σε όσους αποφάσισαν να κάνουν μια νέα αρχή «διωγμένους» από την χώρα που γεννηθήκαν και κυρίως σε όσους εξαντλήσαν όλες τις λύσεις που προσπάθησαν να εφαρμόσουν για μια ανθρωπινή επιβίωση. 
                «Βυθίσατε το Χώρα». Η ιστορική φράση του Ανδρέα Παπανδρέου, που σημάδεψε την ελληνοτουρκική κρίση του 1976. Όλοι θυμόμαστε αυτήν την ιστορική στιγμή. Σε μια μεγάλη  εθνική κρίση το 1976 ο Ανδρέας Παπανδρέου ως αντιπολίτευση συνεργάστηκε για το εθνικό συμφέρων με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή το μεγάλο ηγέτη  της δεξιάς που έβαλε την χώρα στον δυτικό πολιτισμό. Το παρασκηνιακό παιχνίδι που έπαιξαν ο Καραμανλής και Παπανδρέου ήταν αυτό που έσωσε την χώρα από τα χειρότερα. Ήταν αυτό που έδωσε το μήνυμα ότι εδώ υπάρχει ενότητα υπάρχει λαός. Ήταν αυτό που απόδειξε τι μπορεί να κάνει μια χώρα όταν υπάρχει εθνικός στρατηγικός σχεδιασμός.

Έντεκα χρόνια μετά ο Ανδρέας Παπανδρέου ως πρωθυπουργός πλέον θα διαχειριστή ο ίδιος την κρίση με το ΣΙΣΜΙΚ. Κρίση την οποία θα διαχειριστή για μια φορά ως Ηγέτης και πατριώτης με εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό.



                  Είκοσι χρόνια μετά μια άλλη ιστορική φράση ήρθε να αμαυρώσει την Ελληνική ιστορία και το Ελληνικό έθνος . Η φράση αυτή βγήκε από το στόμα του νέου πρωθυπουργού της χώρας Κωνσταντίνου Σημίτη και ήρθε να σηματοδότηση ουσιαστικά την αρχή της καθόδου του Ελληνικού κράτους.

                
                «Ευχαριστούμε τους φίλους μας τους αμερικανούς». Ένα ευχαριστώ το οποίο αντάλλαξε ο πρωθυπουργός με την υποδούλωση της Ελληνικής οικονομίας στους ξένους οίκους αμερικανικών συμφερόντων έτσι ώστε να διοικήσει την χώρα για τα επόμενα οχτώ χρόνια.
Το 2010 μια ακόμη μαύρη σελίδα έτυχε να μπει στο Ελληνικό λαό. Είναι το διάγγελμα του επίσης νέου πρωθυπουργού Γεώργιου Παπανδρέου το οποίο στις 23 Απριλίου του 2010 έβαλε την χώρα στην εντατική από την οποία ουδείς ξέρει ποτέ και πως θα βγούμε

Από εκεί και μετά αλλάξαμε πολλούς υποσχόμενους πολιτικούς οι οποίοι παρά τα μακρόσυρτα επίθετα και το αλανιάρικο ύφος δεν ήταν τίποτε άλλο από μια χούφτα ανθελλήνων  οι οποίοι μπήκαν με συγκεκριμένο σκοπό να διαλύσουν την χώρα. Είναι γεγονός όμως ότι όταν κάτι γίνεται λάθος πρέπει να το διορθώνεις. Τα τελευταία πέντε χρόνια ο Έλληνας πολίτης ανεξάρτητα από το γραμματικό του επίπεδο έχει κάνει σεμινάρια σε οικονομικά θέματα, τα οποία διδάσκονται μονό σε μεταπτυχιακά πανεπιστημιακών σχολών. Το λάθος και το σωστό είναι δυο έννοιες που μπορεί να διαφέρουν αλλά όταν εντοπίζεις την μια είναι πολύ εύκολο να εντοπίσεις και την άλλη. Άρα δεν θέλει και πολύ λογική για να διορθώσεις κάποια πράγματα. Απλώς όλοι αυτοί που έρχονται και μας προτείνουν λύσεις ψάχνουν να βρουν τρόπους για να συντηρήσουν τα λάθη τα οποία τους εξυπηρετούν.
                Γραφώ αυτό το άρθρο σήμερα όχι σαν δημοσιογράφος ούτε σαν ιστορικός είναι δυο ειδικότητες που δεν κατέχω. Στενοχωριέμαι όμως πραγματικά όταν βλέπω κάποιον άνθρωπο και κυρίως αυτούς που είναι διπλά μου να αποφασίζει να κάνει την ζωή του άνω κάτω όχι από τεμπελιά αλλά επειδή δεν του έμεινε άλλη επιλογή. Σε όλους αυτούς τους ανθρώπους θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη και καλή συνεχεία στην ζωή τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts