Κράτησε το μυαλό σου ανοιχτό. Keep your mind open.

CLOCK

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Χάσε όσα κιλά θέλεις χωρίς να χάσεις το στυλ σου!






Η δίαιτα πολλές φορές δεν είναι τόσο απλή όσο νομίζετε. Κι αυτό γιατί πολλές φορές ξεκινάμε μια δίαιτα χωρίς να σαφή στόχους. Πιστεύουμε ότι έχουμε παχύνει και πρέπει επειγόντως να χάσουμε κιλά. Πολλά και γρήγορα. Μήπως όμως τέτοιες κινήσεις είναι λανθασμένες? Ας δούμε το πρόβλημα από την αρχή. Πρώτα πρέπει να γνωρίζουμε κάποια βασικά στοιχεία για τον εαυτό μας και το σώμα μας
1.       Το ιδανικό βάρος
2.       Η ημερήσια ανάγκη σε θερμίδες
3.       Ο δείκτης μάζας
4.       το ποσοστό λίπους που έχει το σώμα

 
Το ιδανικό βάρος είναι το πιο σημαντικό που πρέπει να γνωρίζουμε γιατί αυτό μας δίνει το σημείο αφετηρίας κάθε προγράμματος και το τελικό επιθυμητό σημείο που φτάνουμε. Η ημερήσια ανάγκη σε θερμίδες δείχνει το αριθμό των θερμίδων που είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του οργανισμού. Δεν πρέπει να αισθανόμαστε κόπωση ούτε αδυναμία όταν κάνουμε δίαιτα. Με τα πρώτα δυο μπορούμε άνετα να προσαρμόσουμε μια διατροφική δίαιτα την όποια μπορούμε να κάνουμε μονοί μας και στα μετρά μας. Αρκεί να θέλουμε να φτιάξουμε και να εξακολουθήσουμε ένα πρόγραμμα. Ξέροντας της θερμίδες μπορούμε να μετρήσουμε τις θερμίδες από τις τροφές που καταναλώνουμε και να προγραμματίσουμε το μενού μας συμφώνα με αυτές. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να περιορίσουμε τα κακά λίπη και να εμπλουτίσουμε το γεύμα με τροφές που έχουν την ιδιότητα να διαλύουν τα λίπη. Ουσιαστικά αυτό είναι που θέλουμε να επιτύχουμε. Το λάθος με τις περισσότερες δίαιτες είναι ότι υπόσχονται πολλά και κάνουν μεγαλύτερη ζημία από την αρχική κατάσταση. Ο λόγος είναι ότι οι περισσότερες δίαιτες επιτυχαίνουν την απώλεια βάρους  μέσα από την απώλεια νερού, μυϊκής μάζας και λίπους. Το κακό είναι ότι το λίπος καίγεται τελευταίο και η ζημία γίνεται μεγαλύτερη αφού ο οργανισμός καταλήγει να πάρει πίσω και το νερό που έχασε και την μυϊκή μάζα αλλά και το διπλάσιο λίπος για να έχει αποθήκη σε περίπτωση που εσείς ξαναδοκιμάσετε μια δίαιτα που υπόσχεται ότι θα χάσετε 7 κιλά σε ένα μηνά κ.τ.λ.
Το σώμα κάθε ανθρώπου είναι φτιαγμένο από ΝΕΡΟ, ΜΥΗΚΗ ΜΑΖΑ & ΛΙΠΟΣ. Όταν κάνουμε δίαιτες στις οποίες τρώμε ένα γεύμα αντί για τρία κυρία γεύματα τότε ο οργανισμός πιστεύει ότι λιμοκτονούμε και αποθηκεύει άμεσα της θερμίδες σε λίπος αντί να της μετατρέψει σε ενεργεία.  Το πρώτο πράγμα που χάνεται σε μια εξαντλητική δίαιτα είναι το νερό το όποιο είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του μυϊκού ιστού. Άρα ουσιαστικά μια δίαιτα δεν πρέπει να είναι τίποτα παραπάνω από μια σωστή διατροφή συνδυασμένη μια ήπια άσκηση σε περίπτωση που έχουμε καθιστική ζωή. Για αυτό οργανωθείτε και βαλτέ σωστούς στόχους και μη κάνετε κακό στον οργανισμό σας. Το βασικότερο είναι να τρωτέ αυτό που έχετε όρεξη διότι αν δεν το φάτε στο τέλος τρωτέ περισσότερα από αυτά που δεν θέλετε και μετά τρωτέ και αυτό που θέλατε στην αρχή και προσπαθούσατε να το αποφύγετε. Στην παρακάτω σελίδα θα βρείτε όλες τις εφαρμογές για να υπολογίσετε άμεσα τα παραπάνω 4 στοιχεία που χρειαζόμαστε για ένα σωστό πλάνο καθώς και έναν θερμιδομετρική τροφίμων και έναν θερμιδομετρική δραστηριοτήτων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts