Κράτησε το μυαλό σου ανοιχτό. Keep your mind open.

CLOCK

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

ΚΟΛΟΚΥΘΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΡΙΦΟ


Θέλετε να δοκιμάσετε μια διαφορετική εκδοχή του ψωμιού; Εμείς στη Σέριφο το καλοκαίρι γευτήκαμε ένα απίθανο κολοκυθόψωμο που πραγματικά μας ξετρέλανε. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, που μπορεί να συνοδέψει ωραιότατα το μεσημεριανό μας φαγητό.Τι λέτε θα το φτιάξετε;

Υλικά:
900 γρ. κολοκύθια
9 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
170 γρ. αλεύρι
½ κ.γ. μπέικιν σόδα
3 μεγάλα αυγά
1 φλ. γάλα
2 κ.σ. γαλέτα
455 γρ. φέτα τριμμένη
280 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κ.γ. ρίγανη ψιλοκομμένη
1 κ.γ. δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. σουσάμι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε κυβάκια των 1.25 εκ. Σωτάρουμε τα κολοκυθάκια σε ζεστό τηγάνι, με 1 κ.σ. λάδι. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μυρωδικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε τα κολοκυθάκια με σκεπασμένο το τηγάνι για 5 – 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουνε χωρίς όμως να λιώσουν. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν σόδα, τα αβγά, το γάλα και το υπόλοιπο λάδι σε ένα μπωλ μέχρι να γίνει ένας χυλός. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τα τυριά, το μαϊντανό και επιπλέον αλατοπίπερο εάν χρειαστεί. Σε λαδωμένη φόρμα για ψωμί ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να πήξει. Βγάζουμε το ψωμί από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο μέσα στη φόρμα και στη συνέχεια το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν κόψουμε και σερβίρουμε.
ΠΗΓΗ  http://www.sintagoulis.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts