Κράτησε το μυαλό σου ανοιχτό. Keep your mind open.

CLOCK

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Οραματιστές & Εφευρέτες Μέρος 1ο






        Υπήρξαν και υπάρχουν παρά πολλοί άνθρωποι που ονειρεύονται έναν άλλο κόσμο, το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν πολλοί περισσότεροι και δυνατότεροι που δεν θέλουν αυτός ο κόσμος να έρθει, διότι δεν είναι συμφέρων.

Αν σας ρωτούσαν ποτέ ανακαλύφθηκε ο πρώτος ηλιακός συλλέκτης (δηλ. η γεννήτρια που μετατρέπει την ηλιακή ενεργεία σε άλλες μορφές ενεργείας)?Μέχρι στιγμής πιστεύω ότι έχετε φτάσει στο β παγκόσμιο πόλεμο και κοιτάτε μήπως υπάρχει κάτι πιο κάτω. Η πρώτη ηλιακή γεννήτρια ανήκει στον Augustin Mouchot και χρονολογείται το 1878. Παρουσιάστηκε στην παγκόσμια έκθεση στο Παρίσι το 1878 στην οποία κατάφερε με την ηλιακή γεννήτρια να μετατρέψει την ακτινοβολία του Ήλιου σε μηχανική και να κινήσει μια ανεμογεννήτρια. Το ενδιαφέρον του Augustin Mouchot για την ηλιακή ενεργεία ξεκάνει λίγο πριν από το 1871. Σε αυτήν την περίοδο κερδίζει και την χρηματοδότηση της Γαλλικής κυβέρνησης για την ανάπτυξη τεχνολογίας πάνω σε αυτό το αντικείμενο.  Το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας φάνηκε στην παγκόσμια έκθεση του 1878 στην οποία κέρδισε και βραβείο. Το ενδιαφέρον όμως για τις νέες εναλλακτικές πηγές ενεργείας θάφτηκε από την βελτίωση της τροφοδοσίας και της τιμής του άνθρακα. Έτσι και η Γαλλική κυβέρνηση σταμάτησε την χρηματοδότηση χαρακτηρίζοντας και την ερευνά του Augustin Mouchot ως ασύμφορη.
- Augustin Bernard Mouchot, στην Παγκόσμια Έκθεση, Παρίσι, Γαλλία (1878).
"Κανείς δεν πρέπει να πιστέψει, παρά τη σιωπή των σύγχρονων γραπτών, ότι η ιδέα της χρήσης της ηλιακής θερμότητας για μηχανικές λειτουργίες είναι πρόσφατη. Αντίθετα, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αυτή η ιδέα είναι πολύ αρχαία και αργή ανάπτυξη της στο πέρασμα των αιώνων έχει γεννήσει σε διάφορες περίεργο συσκευές.
Augustin Bernard Mouchot, μετά επιδεικνύοντας μια πρώιμη βιομηχανική εφαρμογή της ηλιακής θερμικής ενέργειας (1880)
"Τελικά η βιομηχανία, δεν θα βρει στην Ευρώπη, τους πόρους για να ικανοποιήσει τεράστια επέκταση της ... ο Άνθρακας αναμφίβολα θα εξαντληθεί. Τι θα κάνει η βιομηχανία τότε;"
Ο Mouchot γεννήθηκε στο Semur-en-Auxois , της Γαλλία στις 7 Απριλίου 1825 και πέθανε στις 4 του Οκτώβρη του 1911, ηλικίας 86 δυστυχώς για την ανθρωπότητα τα όνειρα του δεν έγιναν πραγματικότητα. Θα μείνει στην ιστορία ο εφευρέτης του πρώτου ηλιακού  κινητήρα και της μετατροπής της ηλιακής ενέργειας σε μηχανική δύναμη του ατμού .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts