Κράτησε το μυαλό σου ανοιχτό. Keep your mind open.

CLOCK

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Όσα δεν ξέρετε για το Fraggle Rock





Στις 10 Ιανουαρίου 1983 θα κάνει την εμφάνιση του μια νέα σειρά στην τηλεόραση η επιτυχία της είναι άμεση και θα συντροφεύει μικρούς και μεγάλους για 5 σεζόν ολοκληρώνοντας με 96 επεισόδια. Πρόκειται για του δημιούργημα του Jim HensonFraggle Rock” ο όποιος μεταφέρει τα Μuppets σε ένα νέο Show. Η ιστορία έχει ως έξης.


Ο Doc και ο σκύλος του Sprocket έχουν μια τρύπα στον τοίχο τους, πίσω από την οποία ζουν τα  πλάσματα γνωστά ως Fraggles σε ένα μέρος που ονομάζεται Fraggle Rock. Το Rock είναι επίσης το σπίτι τους Doozers. Μια συμμορία Fraggles (Gobo, Mokey, Wembley, Boober, και κόκκινο), υπό την καθοδήγηση του Heap Trash (Marjorie), θελουν να μάθουν ο ένας για τον άλλο και τους γείτονές τους και τελικά ενημερώνουν τους Doozers, τα Gorgs - ακόμα και doc και Sprocket. Εν τω μεταξύ, Gobos θείος Matt εξερευνά το Διάστημα (ο κόσμος μας) και στέλνει καρτ-ποστάλ με τον ανιψιό του για τα αστεία πλάσματα (τους ανθρώπους).
Αυτά είναι όμως όσα προφανώς γνωρίζετε για την σειρά. Μερικά όμως που δεν γνωρίζετε ίσως τα βρείτε παρακάτω

  1. Όταν η σειρά προβλήθηκε στο  ΗΒΟ το κανάλι ήταν καθαρά σταθμός ταινιών. (HBO = Home Box Office) Αυτή ήταν η πρώτη αρχική σειρά του καναλιού.
  2. Μια σειρά κινουμένων σχεδίων με βάση την εκπομπή προβλήθηκε στο NBC πρωινά του Σαββάτου.
  3. Ο Cantus η Minstrel δημιουργήθηκε για να μοιάζουν με τον Jim Henson
  4. Όταν Jim Henson πρώτη σκέψη του show, ο τίτλος εργασίας ήταν "Η Woozle Show."
  5. Karen Prell, η φωνή της Red Fraggle, στην οντισιόν ήθελε το ρόλο του Mokey.Ο Jim Henson της τηλεφώνησε και αποφάσισε να την προσλάβει, αλλά και για το ρόλο της Red. Η Prell ήταν ενθουσιασμένη για την πρόσληψη, αλλά όταν έκλεισε το τηλέφωνο σκέφτηκε με τον εαυτό της, «Θέλουν να παίξω την RED;"
  6. Αρχικά, πέντε διαφορετικές καταλήξεις για το άνοιγμα, με κάθε μία από τα κυρία Fraggles να λένε "κάτω στο fraggle ροκ», γυρίστηκαν και ήταν γραφτό να εναλλάσσονται μεταξύ των επεισοδίων. Ωστόσο, το ένα με τον Boober ήταν η μόνη που χρησιμοποιείται με συνέπεια. Ένα με το Wembley είχε συμπεριληφθεί στο επεισόδιο «Το Τρομερό Τούνελ", ενώ ένα με Gobo χρησιμοποιήθηκε στο "The Finger of Light".
  7. Τα ονόματα "Gobo" και "Traveling Mat» είναι οροί της βιομηχανίας των ταινιών. Οι Gobos χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο του σχήματος του φωτός που εκπέμπεται από μια πηγή και Traveling Mat χρησιμοποιούνται για να συνδυάσει δύο ή περισσότερα στοιχεία της εικόνας σε μία τελική εικόνα.
  8. Η πρώτη σειρά των ΗΠΑ τηλεόραση θα μεταδοθεί στη Σοβιετική Ένωση το 1989 (ίσως επειδή ένας από τους χαρακτήρες ονομάζεται "Red")

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts