Κράτησε το μυαλό σου ανοιχτό. Keep your mind open.

CLOCK

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Συριακό πρόβλημα ή Ευρωπαϊκό πρόβλημα



 
        Κάλιο αργά παρά ποτέ λέει μια λαϊκή ρήση. Δυστυχώς στην δική μας περίπτωση είναι πολύ αργά. Η ζημιά που έγινε δεν μπορεί να την διαχειριστεί κανένας. Η Η.Π.Α. κατάφεραν με το Συριακό να εξοντώσουν όλη την Ε.Ε. Τις τελευταίες μέρες ακούμε για κλείσιμο συνόρων και η Ελλάδα όλη ένα hot spot κ.τ.λ.
         Δεν νευριάζω με την Ε.Ε. διότι ολοφάνερα είναι ένα σχέδιο να κόψει της ροές των μεταναστών προς την Ε.Ε. δια μέσου της Ελληνικής επικρατείας. Τώρα αν αυτοί θα μείνουν εδώ αυτό νομίζω είναι κάτι που δεν το επιθυμούν και οι ίδιοι. Το δυστύχημα είναι ότι όλοι
αυτοί οι ταλαιπωρημένοι που μαζεύτηκαν θα δοκιμαστούν στα άκρα από μια απροετοίμαστη κοινωνία όχι από ανθρωπιστικής πλευράς αλλά από ψυχολογικής, οικονομικής και πολίτικης πλευράς. Στο θέμα αν οι Έλληνες είναι ανθρωπιστές δεν κάνω πίσω πιστεύω ότι ακόμα και οι πιο σκληροί από εμάς την ανθρωπιά την έχουμε μέσα μας. Δεν λέω ότι όλοι είμαστε καλοί αλλά σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ανθρωπιά και αυτό είναι κάτι το οποίο θα το περηφανεύομαι για ευνόητους λογούς.
      Όταν στις 15/11/2015 παίχτηκε στην τηλεόραση του MEGA το ντοκιμαντέρ της εκπομπής ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ με τίτλο

            
      Κάποια στιγμή αναφέρθηκε το ποσό των μεταναστών που είχαν φύγει από την Σύρια. Αυτό είναι δείγμα ότι οι κυβερνήσεις γνώριζαν πολύ πιο νωρίς το κύμα που θα κατευθυνόταν προς την Ευρώπη. Όφειλαν να είχαν προετοιμαστεί, όφειλαν να είχαν σχέδιο, όφειλαν να μην αφήσουν τους λαθρέμπορους να κερδοσκοπήσουν σε αθώες ψυχές, όφειλαν να μην αφήσουν να υπάρξει νεκρός από πνιγμό στο Αιγαίο. Αυτό μπορείς να το κάνεις με πολλούς τρόπους. Ένας είναι να μπαλώσεις από την αρχή τα σύνορα του Αιγαίου με στρατιωτικές επιχειρήσεις. Ο άλλος είναι να ετοιμάσεις όλες τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές, όπως κέντρα υγείας, και να υποδεχτείς το κύμα. Ο τρίτος είναι πολίτικος, να εκμεταλλευτείς εσύ αντί των λαθρέμπορων την ανάγκη να ξεφύγουν οι μετανάστες και να χορηγήσεις νωρίτερα άδειες παραμονής για φιλοξενία βάζοντας κανόνες και όρους. Για παράδειγμα να κάνεις ότι έκανε η Αυστραλία για το κύμα μετανάστευσης από την Κινά. Βεβαία ο καθένας μπορεί να έχει την δίκια του γνώμη η οποία είναι σεβαστή διότι όλοι έχουμε επιχειρήματα. Αυτό που είναι ανησυχητικό σε κάθε περίπτωση είναι αυτό που συμβαίνει αυτήν την στιγμή. Αναρχία στην είσοδο, αναρχία στον ιατρικό έλεγχο, αναρχία στην ανθρωπιστική βοήθεια η οποία πολλές φόρες όταν φεύγουν οι κάμερες γίνεται εμπόριο και αναρχία σε οτιδήποτε παραπέμπει σε οργάνωση.

Τελικά γεννιέται ένα μεγάλο θέμα τι πρόβλημα υπάρχει σήμερα. Είναι ένα ασιατικό πρόβλημα μετανάστευσης ή είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόβλημα οργάνωσης και διαχείρισης κρίσεων. Δεν είναι τυχαίο που η δύναμη του ΝΑΤΟ είναι υπό Γερμανική διοίκηση. Βλέπετε οι Αμερικανοί κάνουν τους Σουηδούς τον τελευταίο καιρό. Έχουν την φιέστα των εκλογών αυτό το διάστημα.
      Το σίγουρο είναι ένα ότι αυτοί οι άνθρωποι όπως και όλοι οι μετανάστες στο κόσμο θα βρουν κάποια στιγμή τον δρόμο τους. Όταν έρθει η ώρα να επιστρέψουν και ξαναπεράσουν από εδώ είτε είναι από γη είτε από αέρα η θάλασσα θα κοιτάξουν τα μέρη που πέρασαν. Το ερώτημα είναι πως θα μας θυμούνται

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts