Κράτησε το μυαλό σου ανοιχτό. Keep your mind open.

CLOCK

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

ΣΕΡΒΙΑ Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ.



      Η ρωσική αρκούδα έχει στήσει την Σκακιέρα και μέχρι στιγμής έχει αναπτύξει την άμυνα της, χωρίς να αφήσει τους αντίπαλους της να παίξουν ούτε μια κίνηση. Θεωρώ ότι το παιχνίδι άρχισε με την πτώση του Ρωσικού αεροσκάφους από τους Τούρκους. Ένα αεροσκάφος που αν δεν το έριχναν οι Τούρκοι, θα το έριχνε η Ρωσία από μόνη της. Ο λόγος είναι απλός, η Τουρκία πλέον εγκλωβίστηκε χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Η Ρωσία είναι κυρίαρχος στην Σύρια και η Τουρκία ένα πιόνι εκτός παιχνιδιού. Ο Ρώσος πρέσβης νεκρός στην Τουρκία από εθνικιστή Τούρκο και ο Ερντογαν θεατής πλέον. Η Τουρκία δεν αποτελεί κίνδυνο μέχρι της επόμενες εκλογές και την αντικατάσταση του Ερντογαν, από κάποιον πρωθυπουργό προσκείμενο στην Ρωσία, έτσι ώστε να υποστηρίξει την Τουρκία εναντίον των Κούρδων. Όλα αυτά την ώρα που η άλλη υπερδύναμη του κόσμου ασχολήθηκε με τον προεκλογικό αγώνα του Ομπαμα εναντίον του Τραμπ.
Βαλκάνια. Η ώρα της Σερβίας. Η Σερβία πλέον θα κάνει τα πάντα για αναφλέξει το Κόσσοβο καθώς έχει πάρει ρητή εντολή από τον μεγάλο αδελφό. Το Κόσσοβο δεν μπορεί πλέον να υπάρξει σαν ανεξάρτητη δημοκρατία. Στο Νις υπάρχει η μεγαλύτερη Ρωσική βάση εκτός Ρωσίας. Η Σερβία πλέον ψάχνει δίοδο στην μεσόγειο, γεγονός που μόνο μέσο Κόσσοβου και Αλβανίας μπορεί να το επιτύχει. Είναι ικανό τελικά, ένα ζωγραφισμένο τρένο να φέρει τα πάνω κάτω για μια ακόμα φορά στα Βαλκάνια. Είκοσι επτά χρόνια μετά το τελευταίο πόλεμο στα Βαλκάνια η «θιγμένη» Σερβία από τις δυτικές δυνάμεις είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της. Η Ρωσία δεν θα βρει καλύτερη περίοδο να κινηθεί, καθώς οι Η.Π.Α. κυνηγούν «Λατίνους» στα σύνορα τους και οι Ευρωπαίοι πασχίζουν να δώσουν λύση στα οικονομικά τους. Αν και η Ε.Ε. ποτέ δεν ήταν απειλή καθώς η οικονομική ένωση δεν συνδυάστικε ποτέ και με στρατιωτική ένωση. Αυτός είναι και ο λόγος που η Γερμάνια ανάλαβε την διαχείριση του Αιγαίου από το ΝΑΤΟ. Αλλά δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να ξεγελάσει κανέναν. Το παιχνίδι δεν ήταν ποτέ μόνο οικονομικό, αλλά αυτό για την Ε.Ε. δεν έγινε ποτέ κατανοητό. 

       Η Σερβία δέχτηκε πολλά χτυπήματα στο θέμα του Κόσσοβου. Πλέον θα αρχίσει σταδιακά να διεκδικεί το εδαφικό κομμάτι, που δικαιωματικά της ανήκει. Ας μην ξεχνάμε και την ιστορία τον Νοέμβριο του 2014 με την επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού στη Σερβία, ένα μηνά μετά από την πρόκληση με την σημαία της μεγάλης Αλβανίας στο γήπεδο της Σερβίας.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts