Κράτησε το μυαλό σου ανοιχτό. Keep your mind open.

CLOCK

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Ο Έλληνας και στην ξενιτιά Έλληνας είναι.


    Το εθνικό φρόνημα όταν υπάρχει δυναμώνει όταν κάποιος φεύγει από την πατρίδα ή ακόμα και από τον τόπο καταγωγής του. Αποτελεί την ταυτότητα του ατόμου καθώς και την συντρόφια στην μοναξιά της ξενιτιάς. Βέβαια ο σεβασμός στην κουλτούρα και την εθνική κληρονομιά κάθε λαού είναι απαραίτητος για την ήπια συνύπαρξη των ανθρώπων.
    Αυτό λείπει και από την φωτογραφία με την παρέα των νεαρών αλλοδαπών που φωτογραφίστηκαν κάνοντας το σήμα του Αετού στο στρατόπεδο νεοσυλλέκτων στο Μεσολόγγι. Εγώ δεν ζητώ από έναν αλλοδαπό να απαρνηθεί την εθνικότητα του. Μόνο έτσι θα βλέπουμε ποιον πραγματικά έχουμε απέναντι μας. Τι γίνεται όμως με αυτούς που βάση νόμου παίρνουν την Ελληνική υπηκοότητα? Αυτό είναι ένα κομμάτι που πρέπει να το επανεξετάσει η πολιτική ηγεσία.  Ας αναλογιστούμε όλοι μας τις αρνητικές συνέπειες που έχουν τέτοια περιστατικά.
    Θα αναφέρω ένα ποιο σοβαρό περιστατικό. Την ιστορία του Σταύρου Λαλα. Ο οποίος υπηρετούσε τον στρατό των Η.Π.Α. και βοηθούσε τις Ελληνικές μυστικές υπηρεσίες δίνοντας διαβαθμισμένα έγγραφα για να βοηθήσει την πατρίδα. Ένας άνθρωπος που χωρίς να σκεφτεί τι του πρόσφεραν οι Η.Π.Α.(δηλαδή δουλειά, σπίτι, κ.τ.λ.) βοήθησε την Ε.Υ.Π. και τελικά προδόθηκε από εμάς τους ίδιους. Για εμάς ένας ήρωας, πως όμως θα τον έβλεπαν οι αντίστοιχοι Αμερικανοί Εθνικόφρονες.  Ο Σταύρος πλήρωσε βαριά το φορτίο της κατασκοπείας. Η ιστορία του Σταύρου Λαλα είναι μια ιστορία πατριωτισμού και αυταπάρνησης αλλά ταυτόχρονα προδοσίας και ντροπής. Βέβαια δεν μπορείς να βάλεις στο ίδιο τσουβάλι αυτές της δυο υποθέσεις. Αλλά είναι ένα καλό μάθημα φυσικής από την πραγματική ζωή.
Τρίτος Νόμος του Νεύτωνα
  • "Οι δυνάμεις που εξασκούνται από την αλληλεπίδραση δύο σωμάτων (1 και 2) είναι πάντα ίσες κατά το μέτρο και αντίθετες κατά τη φορά".
Ο νόμος αυτός, που είναι απόρροια της "αρχής διατήρησης της ορμής", λέγεται και "Νόμος δράσης-αντίδρασης". Αυτή η ονομασία προκύπτει από τον ορισμό: "Για κάθε δράση μιας δύναμης, υπάρχει μια αντίθετη δύναμη αντίδρασης".

Στο ενημερωτικό κομμάτι του θέματος να αναφέρουμε ότι οι νεαροί οδηγηθήκαν στον στρατιωτικό εισαγγελέα καθώς είναι στην αρμοδιότητα του Ε.Σ. Η ποινή που αντιμετωπίζουν είναι 5 χρόνια φυλάκισης σύμφωνα με τον στρατιωτικό κώδικα.


Υ.Γ.Παρακαλώ συγχωρέστε την συντακτική ομάδα για τα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη που μπορεί να υπάρχουν στο κείμενο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts