Κράτησε το μυαλό σου ανοιχτό. Keep your mind open.

CLOCK

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

10+ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ


Η Ινδία, ή επίσημα Δημοκρατία της Ινδίας είναι χώρα στη νότια Ασία. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα παγκοσμίως σε πληθυσμό, με 1.210.193.422 κατοίκους, και η έβδομη μεγαλύτερη σε έκταση με 3.287.590 τ.χλμ..
Πρωτεύουσα: Νέο Δελχί
Περιοχή: 3.287.000 km²
Κωδικός κλήσης: +91
Πληθυσμός: 1,252 δισεκατομμύρια (2013) Παγκόσμια Τράπεζα
Νόμισμα: Ρουπία Ινδίας
Επίσημες γλώσσες: Χίντι, Αγγλική γλώσσα 






  1. Το Μάιο του 2016 σημειώθηκε ρεκόρ θερμοκρασίας στην Ινδία το οποίο είναι και ασιατικό ρεκόρ με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 51 βαθμούς κελσίου
  2. Η χώρα φαίνεται πως είναι η πιο επικίνδυνη για τους λάτρεις των selfies, καθώς συνολικά 76 άτομα σκοτώθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια. Στο Ταζ Μαχάλ, στο χείλος ενός γκρεμού ή κοιτάζοντας ένα τρένο να πλησιάζει: αυτές είναι μόνο τρεις περιπτώσεις που άνθρωποι στην Ινδία έχασαν τη ζωή τους βγάζοντας μία selfie 
  3. Η Ινδία αποτελεί τον μοντέρνο πύργο της Βαβέλ καθώς στην χωρά ομιλούνται τουλάχιστον 1,000 γλώσσες, με τις 6 βασικές, Hindi, Bengali, Telugu, Marathi, Tamil και Urdu, να ομιλούνται από περισσότερα από 50 εκατομμύρια ανθρώπους
  4. Η Ινδία παράγει και καταναλώνει τα περισσότερα μάνγκο στον κόσμο, καθώς το 40% της παγκόσμιας παραγωγής μάνγκο προέρχεται από την Ινδία. Υπάρχουν εκατοντάδες ποικιλίες μάνγκο εκ των οποίων τουλάχιστον 30 κυκλοφορούν στο εμπόριο.
  5. Στην Ινδία παράγονται 1,100 ταινίες το χρόνο, με τη χώρα να είναι η μεγαλύτερη κινηματογραφική βιομηχανία στον κόσμο,  και 6η  στο παγκόσμιο box office.
  6. H Xiaomi πρόσθεσε ακόμα μία επιτυχία στην ιστορία της. Ο κινέζικος κολοσσός πούλησε πάνω από 2 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα στην Ινδία μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου. Το ποσό αυτό, αποτελεί ρεκόρ για την εταιρεία, σε ότι αφορά την αγορά της Ινδίας. Σε σύγκριση με το 2015, η εταιρεία έχει παρουσιάσει βελτίωση σε ποσοστό που ξεπερνάει το 150%
  7. Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο αστέρι – 31,59 μέτρα ύψος, Κεράλα, Ινδία, 2009
  8. 2.500 γυναίκες έφτιαξαν τη μεγαλύτερη πλεκτή κουβέρτα και έσπασαν το παγκόσμιο ρεκόρ στις 31 Ιανουαρίου του 2016. Η κουβέρτα που φτιάχτηκε ήταν περίπου 11.148 τετραγωνικά μέτρα σε μέγεθος, ίση δηλαδή περίπου με 1,5 γήπεδο ποδοσφαίρου.
  9. Φίδι στη μύτη. Ο Manoharan Manu βάζει ένα… φίδι στη μύτη του και το βγάζει από το στόμα του, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει νέο ρεκόρ Γκίνες στο Τσενάι στην Ινδία, στις 2 Σεπτεμβρίου του 2004.
  10. Ένα 6χρονο αγόρι από την Ινδία κατάφερε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ για το… πέρασμα κάτω από αυτοκίνητα. Ο Γκάγκαν Σάτις μέσα σε μόλις 29 δευτερόλεπτα πέρασε κάτω από 39 αυτοκίνητα στη σειρά. Ο Σάτις περιμένει ακόμη την... αναγνώριση από τα ρεκόρ Γκίνες.
  11. O νεότερος του κόσμου μαραθώνιο δρομέας. Budhia Singh γεννήθηκε στην πολιτεία της Odisha . Έτρεξε από Puri στην Bhubaneswar στην ηλικία των τεσσάρων που καλύπτει 65 χιλιόμετρα (40 μίλια) σε επτά ώρες και δύο λεπτά και αναφέρονται ως νεότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο στο βιβλίο Limca των εγγραφών για το έτος 2006.
  12. Η Ινδία είναι μια χωρά η οποία σύντομα θα φτάσει τον πληθυσμό της Κίνας γεγονός που από μόνο του θα αποτελέσει ρεκόρ. Αυτό κάνει την Ινδία μοναδικό τόπο χαρισματικών ανθρώπων. Ένα παράδειγμα είναι και ο Raj Mohan Nair ο οποίος έχει ανοσία στο ηλεκτρικό ρεύμα. 
                                                                       Και αν νομίζετε ότι είναι η μοναδική περίπτωση στην Ινδία δείτε και τον 16 χρόνο Deepak Jangra(I'm A Human Lightbulb)

Πηγή: www.lifo.gr http://www.clickatlife.gr/ http://gr.gizchina.com/ http://perierga.gr/
http://www.pronews.gr/ http://www.koufa.gr/ http://www.patrasevents.gr/ http://www.rediff.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts