Κράτησε το μυαλό σου ανοιχτό. Keep your mind open.

CLOCK

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΑΠΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΗ (VIDEO-Carl Sagan's Cosmos - Εποικισμός του Άρη)




 (ΣΚΕΨΕΙΣ & ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΑΠΟΙΚΙΣΜΟΥ)
Οι γενιές του 21ο αιώνα θα είναι μάρτυρες του αποικισμού του Άρη. Μέχρι το 2030 θα έχουμε την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη. Ο Καθηγητής Μιτσιο Κάκου είπε ότι βραχυπρόθεσμα ο αποικισμός του Άρη δεν θα φέρει οφέλη σε κανέναν, αλλά μακροπρόθεσμα θα αποδειχθεί μια πολύ σοφή κίνηση προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι η ανθρωπότητα δεν θα εξαλειφθεί όπως οι δεινόσαυροι. Η NASA έχει στρέψει το βλέμμα της και το σταυρόνημα της διόπτρας της στο Άρη.  Χρόνο με το χρόνο ο στόχος αυτός θα διαμηνύετε περισσότερο και θα επισκιάσει ακόμα περισσότερο τα πραγματικά προβλήματα της ανθρωπότητας. Ο αποικισμός του Άρη είναι αναπόφευκτος μαζί με πολλά αλλά πράγματα που θα δούμε τα επόμενα χρόνια. Ίσως μερικά από αυτά ήδη γνωστά στις τάξεις που οργανώνουν το σχέδιο.
Για όλους εσάς του πιστούς και του λάτρεις του διαστήματος ο αποικισμός του Άρη είναι ίσως ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα της διαστημικής εποχής για τον όποιο δεν έχετε και άδικο. Σε όσους όμως πιστεύετε ότι ο Άρης θα είναι το νέο σπίτι της ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, θα τολμήσω να πω με σιγουριά πως μάλλον δεν είναι. Συγγνώμη τα σχεδία του Άρη δεν σας έχουν ζωγραφισμένους. Το λέει και ο Καθηγητής Μιτσιου Κάκου λίγο πιο πάνω. Ο κόκκινος πλανήτης αποτελεί για την NASA το δοχείο της επιστήμης και της Ελίτ κοινότητας που χρηματοδοτεί το έργο. Είναι οι ίδιοι που δημιουργούν παγκόσμιες και εθνικές οικονομικές κρίσεις για να συγκεντρώνουν το χρήμα που θα πληρώσει τα σχεδία τους. 

Αν νομίζετε ότι η NASA θέλει να σας σώσει κοιτάξτε ξανά και πάνω και κάτω. Νομίζετε ότι τα προβλήματα της ανθρωπότητας θα εμποδίσουν το έργο της NASA? Σκεφτείτε τα αποτελέσματα μιας καταστροφής από έναν αστεροειδή ο όποιος θα πέσει για παράδειγμα στην Αφρικανική ήπειρο, εκεί όπου η αξία της ζωής είναι πάντα μειωμένη. Κατευθυνόμενα ΜΜΕ και στοχευόμενες ειδήσεις θα κάνουν τον αποικισμό του Άρη ευχή όλων. Η επιβίωση της ανθρωπότητας είναι απαραίτητη ή ποιότητα της ζωής όμως μπορεί να έχει ποικιλία. Μια ιδέα που θα έπρεπε να προκαλεί ευφορία μπορεί να φαντάζει σαν εφιάλτης για το μέλλον μας στην γη. Δεν θα μακρηγορήσω άλλο απλά θα ήθελα να προσφέρω μια άλλη άποψη και σκέψεις για την ιδέα του αποικισμού στον Άρη.
 

Carl Sagan's Cosmos - Εποικισμός του Άρη


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts