Κράτησε το μυαλό σου ανοιχτό. Keep your mind open.

CLOCK

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΛΗΣΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ.




Ανησυχία προκαλούν ολοένα και περισσότερο οι κλησεις του Δήμου Καστοριάς οι οποίες φτάνουν με συστημένο γράμμα στα σπίτια των «κακοποιών και βαρόνων της κοκαΐνης» του νομού μας. Πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται ότι τα πρόστιμα μπορούν να βεβαιωθούν στην εφορία. Άλλοι δεν τα πληρώνουν γιατί πιστεύουν το αντίθετο. Πολλοί έχουν παραπάνω από μια κληση και είναι αρκετοί οι όποιοι είναι συλλέκτες των μαγικών αυτών χαρτιών. Ας δούμε όμως μερικά από τα πραγματικά προβλήματα της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Στις παρακάτω φωτογραφίες θα δείτε δυο περιγράμματα με την κίτρινη γραμμή. Σε αυτήν περιγράφονται δυο ακίνητα τα όποια στο εθνικό κτηματολόγιο είναι ιδιοκτησίας ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. Αν αυτό δεν σας λέει κάτι να σας ενημερώσουμε ότι είναι άλλο το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ και άλλο ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Σε αυτές τις φωτογραφίες βλέπουμε την καταπάτηση του αιγιαλού της λίμνης του ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. Ναι είναι εκείνη η περιοχή η όποια βρίσκεται μπροστά από το αυθαίρετο κτήριο της πρώην ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ τα όποια τακτοποιούν χωρίς παράβολο και πρόστιμο (άσχετο αν ο πολίτης πληρώνει παχιά πρόστιμα). Συνεχίζοντας βλέπουμε τον χώρο στάθμευσης τον όποιο δέσμευσε ο Δήμος Καστοριάς και εισπράττει χωρίς να αποδίδει στο Ελληνικό Δημόσιο ενοίκιο η κάποιο άλλο μέρισμα. Ένα άλλο πρόβλημα της ελεγχόμενης στάθμευσης είναι οι κάρτες μόνιμων κάτοικων. Ο δήμος Καστοριάς έχει περίπου 1300 διαγραμμισμένες θέσεις στάθμευσης από της οποίες οι 640 βρίσκονται στους παρακάτω χώρους
  1.       Χώρος στάθμευσε ΣΟΑ
  2.     Χώρος στάθμευσης ΛΑΙΚΗΣ
  3.     Χώρος στάθμευσης ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ
Σε όλες αυτές της θέσεις το ποσοστό των μόνιμων θέσεων δεν έπρεπε να ξεπερνά το 20%(Κανόνες και περιορισμοί ιδιωτικών χώρων στάθμευσης). Μπορεί στο δημόσιο να ισχύει διαφορετικά? Επίσης πως μπορείς να πουλάς κάρτες μηνιαίας στάθμευσης ξεπερνώντας ακόμα και τις 1300 το μηνά?
Μέχρι στιγμής ελπίζω να μην σας έχω κουράσει διότι έχει και άλλο. Η ΕΛ.ΑΣ. τονίζει ότι οι κλησεις αυτές δεν ισχύουν διότι ο εκάστου δημοτικός αστυνόμος θα έπρεπε όταν βλέπει τροχαία παράβαση να καλεί την αρμόδια τροχαία η όποια θα βεβαιώνει την αντίστοιχη κληση. Ακόμα και αν νομιμοποιείται κάπως όλη αυτή η κομπίνα μπορούμε να κάνουμε τις έξεις παρατηρήσεις.
  •   Δεν υπάρχει σχέδιο με αριθμημένες θέσεις στάθμευσης όποτε σε κάθε κληση δεν μπορεί να γίνει αντιπαραβολή ο συγκεκριμένος χώρος.
  • Οι διαγραμμίσεις είναι ανύπαρκτες
  • Οι ζημίες στα οχήματα στους τρεις χώρους δεν αποζημιώνονται από τον διαχειριστή
  •  Δεν υπάρχει επαρκής σήμανση
  • Και το κυριότερο καμία ενημέρωση αν ο χώρος είναι γεμάτος η όχι όποτε κάθε τέταρτη που γίνεται η Λαϊκή αγορά η χρόνοκαθυστέρηση από την συμφόρηση και τα διπλά παρκαρίσματα στους χώρους αυτούς ακυρώνει το οπουδήποτε αντίτιμο μίσθωσης
Προτείνουμε λοιπόν κάθε φορά που ο δήμος θα σας στείλει τέτοιο ειδοποιητικό να του ζητήσετε να σας απαντήσει γραπτός για τα παρακάτω
Ώρα και ημερομηνία παράβασης, θέση καθώς και την άδεια λειτουργιάς του θεσμού.
Υ.Γ.  εσείς που έχετε καφετερίες και καθίσματα στην παράλια που πληρώνεται στο δήμο ή στην κτηματική?

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο αφήστε ένα σχόλιο και κάντε μια κοινοποίηση ευχαριστώ.

Απόσπασμα του Ρυμοτομικού Σχεδίου Καστοριάς στο όποιο φαίνεται η μαύρη γραμμή με την πορτοκαλί επικάλυψη ή όποια δείχνει το κομμάτι της αρμοδιότητας του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts