Κράτησε το μυαλό σου ανοιχτό. Keep your mind open.

CLOCK

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

ΦΤΙΑΞΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ RINGTONE


Θέλετε να κάνετε ένα ringtone από το αγαπημένο σας τραγούδι μόνο σε λίγα λεπτά χωρίς κόπο και χρήμα. Ακολουθείστε την συμβουλή μας και γεμίστε από ήχους που εσείς έχετε δημιουργήσει.
Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα πρόγραμμα ελευθέρου λογισμικού που δεν κοστίζει και αρκετά μουσικά αρχεία για να δοκιμάσετε τις ικανότητες σας. Το πρόγραμμα ονομάζεται AUDACITY το οποίο παρέχεται και με Ελληνικό μενού. Το AUDACITY είναι ένα απλό αλλά πολύ ισχυρό εργαλείο επεξεργασίας ήχου φτιαγμένο με επαγγελματικές προδιαγραφές. Ας δούμε όμως πως μπορούμε να φτιάξουμε έναν ήχο κλίσης από το αγαπημένο μας τραγούδι
Όταν ανοίγουμε το πρόγραμμα θα έχει αυτή την εικόνα

Πατάμε τις παρακάτω εντολές όπως και στις εικόνες Αρχείο-Άνοιγμα και επιλέγουμε το αρχείο ήχου που θέλουμε να ανοίξουμε.



Μετά το άνοιγμα του αρχείου μπορούμε να παίξουμε το κομμάτι πατώντας τα κουμπιά που έχει στο μενού. Όπως φαίνονται με τον κόκκινο κύκλο

Τώρα για να επιλέξουμε το κομμάτι που μας ενδιαφέρει αρκεί να πατήσουμε το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού πάνω στην κυματομορφή και να το σύρουμε μέχρι το σημείο που επιθυμούμε.

Στην συνεχεία ενεργοποιούνται οι επιλογές από τις εντολές που φαίνονται στην παρακάτω εικόνα. 

Με αυτές μπορούμε να απορρίψουμε το κομμάτι που επιλέξαμε ή να το κρατήσουμε όπως φαίνεται πιο κάτω.


Με το μεγεθυντικό φακό μπορούμε να μεγαλώσουμε την κυματομορφη έτσι ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα επιλογών.
Αφού ολοκληρώσουμε την διαδικασία επιλογής μετά πατάμε Άνοιγμα- Εexport Audio και σώζουμε το αρχείο σε μορφή Mp3. 


Ύστερα το μεταφέρουμε στο κινητό και είμαστε έτοιμοι.Και αυτό είναι μόνο η αρχή διότι με το πρόγραμμα αυτό μπορείς να ενώσεις κομμάτια από τραγούδια να δημιουργήσεις μίξεις να προσθέσεις φυσικούς ήχους και γενικά το μόνο σημείο που μπορείς να σταματήσεις είναι η φαντασία σου. Καλή διασκέδαση.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts