Κράτησε το μυαλό σου ανοιχτό. Keep your mind open.

CLOCK

Σάββατο 15 Απριλίου 2017

ΠΗΡΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ TAMIFLU?


ΛΟΝΔΙΝΟ (AP) Μια κορυφαία βρετανική ιατρική επιθεώρηση ζητά από την φαρμακοβιομηχανία Roche να απελευθερώσει όλα τα δεδομένα του για το Tamiflu, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη το φάρμακο μπορεί πραγματικά να σταματήσει τη γρίπη.
Το φάρμακο έχει αποθηκευτεί από δεκάδες κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο σε περίπτωση μιας παγκόσμιας επιδημίας γρίπης και χρησιμοποιήθηκε ευρέως κατά τη διάρκεια της πανδημίας της γρίπης των χοίρων το 2009.
Στις 19/11/2015, ένας από τους ερευνητές που συνδέονται με το περιοδικό BMJ κάλεσε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να μηνύσουν Roche.
«Προτείνω να μποϋκοτάρουν τα προϊόντα της Roche μέχρι να δημοσιεύουν τα δεδομένα που λείπουν για το Tamiflu», έγραψε ο Peter Gotzsche, ηγέτης του Nordic Cochrane Center της Κοπεγχάγης. Είπε ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να αναλάβουν νομική δράση κατά της Roche για να πάρουν πίσω τα χρήματα που «άσκοπα» δαπανώνται για δημιουργία αποθεμάτων Tamiflu.
Το 2014, το Tamiflu είχε συμπεριληφθεί στον κατάλογο των «βασικών φαρμάκων» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μια λίστα που συχνά προτρέπει τις κυβερνήσεις ή οργανισμούς δότη για να αγοράσουν το φάρμακο.
Το Tamiflu χρησιμοποιείται για τη θεραπεία τόσο της εποχικής γρίπης και των νέων ιών της γρίπης, όπως η γρίπη των πτηνών ή γρίπης των χοίρων. Ο εκπρόσωπος του WHO(Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ) Gregory Hartl δήλωσε ότι η υπηρεσία είχε αρκετά αποδεικτικά στοιχεία για να δικαιολογήσουν τη χρήση του Tamiflu, για ασυνήθιστους ιούς της γρίπης, όπως η γρίπη των πτηνών.
«Έχουμε ουσιαστικά αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι το φάρμακο μπορεί να σταματήσει ή να εμποδίσει την εξέλιξη σε σοβαρή νόσο όπως η πνευμονία», είπε.
Στις ΗΠΑ, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων συνιστούν το Tamiflu ως ένα από τα δύο φάρμακα για τη θεραπεία της τακτικής της γρίπης. Το άλλο είναι το Relenza της GlaxoSmithKline. Το CDC λέει τέτοια αντιικά μπορούν να μειώσουν τη διάρκεια των συμπτωμάτων και να μειώσουν τον κίνδυνο επιπλοκών και νοσηλείας.
Το 2009, η BMJ και ερευνητές του Nordic Cochrane Center ζήτησαν από τη Roche να διαθέσει όλα τα δεδομένα του Tamiflu. Εκείνη την εποχή, επιστήμονες του Cochrane Center, τους ανατέθηκε από τη Βρετανία η αξιολόγηση φαρμάκων γρίπης. Σε αυτήν δεν βρήκαν καμία απόδειξη ότι το Tamiflu μείωσε τον αριθμό των επιπλοκών σε άτομα με γρίπη.
«Παρά τις δημόσιες υποσχέσεις για την απελευθέρωση (εσωτερικές εκθέσεις των εταιρειών) για κάθε (Tamiflu) δοκιμή ... Η Roche έχει κωλυσιεργία,». Η συντάκτης Fiona Godlee του BMJ έγραψε στο κύριο άρθρο τον περασμένο μήνα. 
Σε δήλωσή τους, η Roche δήλωσε ότι είχε συμμορφωθεί με όλες τις νομικές απαιτήσεις για τη δημοσίευση των δεδομένων και εφόσον o Gotzsche και οι συνεργάτες του με 3.200 σελίδες με πληροφορίες για να απαντήσει στις ερωτήσεις τους.
«Η Roche έχει κάνει πλήρη δεδομένα κλινικών μελετών ... στη διάθεση των εθνικών αρχών για την υγεία σύμφωνα με τις διάφορες απαιτήσεις τους, ώστε να μπορούν να διεξάγουν τις δικές τους αναλύσεις»,
δήλωσε η εταιρεία.
 Η Roche αναφέρει ότι συνήθως δεν απελευθερώνουν δεδομένα σε επίπεδο ασθενών, λόγω νομικών ή περιορισμούς απόρρητου. Είπε ότι δεν παρείχε τα ζητούμενα στοιχεία στους επιστήμονες, επειδή αρνήθηκε να υπογράψει μια συμφωνία εμπιστευτικότητας.
Η Roche είναι επίσης αντικείμενο έρευνας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για τη μη ορθή αναφορά στις παρενέργειες, καθώς και στους πιθανούς θανάτους, για 19 φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων Tamiflu που χρησιμοποιήθηκαν σε περίπου 80.000 ασθενείς στις ΗΠΑ




ΠΗΓΗ http://komonews.com/news/healthworks/british-medical-journal-slams-roche-on-tamiflu-11-21-2015

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts