Κράτησε το μυαλό σου ανοιχτό. Keep your mind open.

CLOCK

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Στέλιος Ράμφος vs ΣΥΡΙΖΑ 1-0


 Το όνομα της ημέρας θα είναι ο Στέλιος Ράμφος ο όποιος χτες στην συνέντευξη του στον ALPHA 989 επιτέθηκε κατά μέτωπο στο κυβερνών κόμμα. Πριν όμως πούμε οτιδήποτε ας δούμε ποιος είναι ο εν λόγο κύριος.
Ο Στέλιος Ράμφος (1939-) είναι Έλληνας φιλόσοφος και συγγραφέας. Έχει γράψει πάνω από 30 βιβλία και θεωρείται σημαντικός Έλληνας στοχαστής. Σπούδασε Νομικά στην Αθήνα, ακολουθώντας την ιδεολογία του μαρξισμού. Στη δεκαετία του 1960 σπούδασε φιλοσοφία στο Παρίσι, όπου ανακάλυψε την ελληνική φιλοσοφία και στη συνέχεια την πατερική φιλοσοφία και την ορθοδοξία. Δίδαξε στο πανεπιστήμιο του Παρισιού μέχρι το 1975, οπότε γύρισε στη Ελλάδα. Την δεκαετία του 1980 χαρακτηρίστηκε ως νεορθόδοξος, αλλά μετά τη δεκαετία του 1990 υποστήριξε τον εκσυγχρονισμό.
Όπως καταλαβαίνετε όσοι δεν γνωρίζετε τον Στέλιο Ράμφο προφανώς δεν είναι κάποιος τυχαίος άνθρωπος αλλά ούτε και κάποιος εγκάθετος δεξιός που θέλει απλώς να κάνει το κομμάτι του στο πτώμα του Σύριζα. Όπως θα δείτε και στο άρθρο της Ναυτεμπορικης ο φιλόσοφος ομιλεί

Για τρομερό ψυχικό έλλειμμα που έχει κα ο Πρωθυπουργός κάνει λόγο ο συγγραφέας Στέλιος Ράμφος που εκτιμά ότι «έχουμε μπλέξει με «ομάδα ψυχοθεραπείας», ένα «group therapy ως κυβέρνηση» και πρέπει να τα βγάλουμε πέρα».Μιλώντας στον Alpha 989 ο κ. Ράμφος αναφέρει ότι διψά κανείς για εντύπωση όταν ο εαυτός του έχει ελλείμματα. «Αυτό τον ψευτο-ψυχολογικό ρόλο έρχεται να διαδραματίσει ο πολιτικός».Προσθέτει ότι «η κίνηση που έκανε πάντα δεν ήταν του «κόπου», ήταν της «κατάληψης». Εκφράζεται και με την αποφυγή γραβάτας. Μπορεί να υποδεικνύει και την αδυναμία του».Σχολιάζει ότι «οι πιο πολλοί απ’ αυτούς είναι αποτυχημένοι στη ζωή και τώρα παίρνουν ρεβάνς. Εμείς στην πραγματικότητα βγάζουμε την ουρά μας απέξω».  

Το μόνο που μπορούμε να πούμε σε όλα αυτά  είναι ότι σε κάθε περίπτωση, συγκεκριμένα στο κυβερνών κόμμα, οι προγονοί μας έλεγαν ότι όπως έστρωσες θα κοιμηθείς. Αυτό το ξέρει καλά και ο ίδιος ο φιλόσοφος όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο. Να σημειωθεί ότι ο τίτλος του βίντεο δεν εκφράζει την άποψη των συντακτών και του blog
ΠΗΓΗ http://www.naftemporiki.gr/ https://el.wikipedia.org/  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts