Κράτησε το μυαλό σου ανοιχτό. Keep your mind open.

CLOCK

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Όποτε μας συμφέρει και ότι μας συμφέρει.



Αυτό είναι το πολίτικο σκηνικό σήμερα στην Ελλάδα. Δυστυχώς μέρα με την μέρα φαίνεται η φυσαλίδα στην οποία είχε τυλιχτεί ο Ελληνικός λαός στα χρόνια της μεταπολίτευσης. Περίμενα με αγωνία να δω την απόφαση του ΣΤΕ για τα κανάλια την οποία είδαμε το βραδύ της Τέταρτης 27/12/2016. Επειδή όμως δεν μου κάνει και μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι βγήκε αντισυνταγματικός ο νόμος θέλω να σταθώ στην στάση της αντιπολίτευσης. Όχι επειδή μου κάνει εντύπωση, αλλά ούτε επειδή θέλω να κάνω τον υπερασπιστή του ΣΥΡΙΖΑ ο όποιος μας έχει ΞΥΡΙΣΕΙ κόντρα και χωρίς αφρό. Βλέπω το παιχνίδι των εντυπώσεων στο οποίο έχει επιδοθεί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ κυρίως, με το οποίο προσπαθούν να θυμίσουν στον Ελληνικό λαό, την πρόβλεψη της αντισυνταγματικότητας του νομού.
Εδώ έχουμε να πούμε μερικά πράγματα. Αν πάμε πίσω να θυμίσουμε την «συνταγματικότητα» της ιδιωτικοποίησης του ΟΑΣΑ και την «συνταγματικότητα» κρατικοποίησης του? Άστο καλυτέρα. Ας πάμε σε κάτι ποιο χειροπιαστό. Το 2016 το ΣΤΕ με την απόφαση 267/2016 έστειλε στο σπίτι τους κάτι χιλιάδες μηχανικούς ΤΕ αναδεικνύοντας το νομικό κενό που επικρατεί από την δεκαετία του 1980 για τα ΤΕΙ. Ένα νομικό κενό που αφορά 17 ειδικότητες πτυχιούχων οι όποιοι διαπιστώνουν πλέον ότι δεν έχουν μερίδιο στην αγορά. Τώρα θα μπορούσε κάποιος να μας πει πως αυτοί οι πανέξυπνοι, αυτά τα γατονια, αυτές οι πολιτικές διάνοιες, αυτοί οι τίμιοι και ανιδιοτελείς πολιτικές προσωπικότητες της αντιπολίτευσης δεν προέβλεψαν αυτό το πρόβλημα. Μπορεί κάποιος να τους ενημερώσει ποιος ήταν ο λόγος να ξοδευτούν οι οικογένειες των πτυχιούχων για να αποκτήσουν ουσιαστικά ένα χαρτί το οποίο σε κατατάσσει σε χειριστή Σκαπτικού και αυτό δεν είναι και σίγουρο. Βεβαία θα μου πεις ότι υπάρχει περίπτωση με τον ΣΥΡΙΖΑ να λυθεί το θέμα.
Εγώ θα κουνήσω το κεφάλι μου διότι το αρμόδιο υπουργείο παιδιάς το οποίο καλείται να δώσει λύση στο θέμα είναι στα χεριά ενός υπουργού ο όποιος αν έπρεπε να τρέξει σε έναν αγώνα 100μ. θα το έκανε με ρυθμό μαραθωνίου με αμφίβολο τερματισμό. Τώρα άποψη μου είναι για να μην έχουν πρόβλημα οι επόμενες γενιές, να αποφεύγεται την συμπλήρωση στα μηχανογραφικά για τις παρακάτω σχόλες
1) Πολιτικών Δομικών Έργων,

2) Πολιτικών Έργων Υποδομής,

3)Τοπογραφίας,

4) Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας,

5) Κλωστοϋφαντουργίας,

6) Οχημάτων,

7) Τεχνολογίας Αεροσκαφών,

8) Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου,

9) Ηλεκτρολογίας,

10) Μηχανολογίας,

11)Ενεργειακής Τεχνολογίας,

12) Αυτοματισμού,

13) Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος,

14) Τεχνολογιών Αντιρρύπανσης,

15) Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος,

16) Οικολογίας και Περιβάλλοντος,

17) Μηχανικών Ναυπηγικής.



 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts