Γλυκά από την αρχαία Ελλάδα – Άμης ή Γαλατόπιτα
Αν νομίζετε ότι οι αρχαίοι Έλληνες δεν ήταν γλυκατζήδες τότε
κάνετε μέγα λάθος. Η ανάγκη για γλυκό είναι μόνιμη και οι αρχαίοι Έλληνες δεν ήταν
πίσω σε αυτό το γαστρονομικό κομμάτι. Το πιο διαδεδομένο γλυκό της αρχαιότητας ήταν
η γαλατόπιτα και η συνταγή της είναι η παρακάτω. Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά:
1 κιλό γάλα
14 αυγά
18 κουταλιές
σούπας αλεύρι
(Χρησιμοποιήστε Ζέας διότι μάλλον τέτοιο κυκλοφορούσε στην αρχαία
Ελλάδα)
1 1/4 κούπες μέλι
Μέλι και κανέλα
για το σερβίρισμα
Εκτέλεσης:
1. Ζεσταίνουμε το γάλα καθώς ταυτόχρονα διαλύουμε το μέλι.
2. Ανακατεύουμε τα αυγά (καλλίτερα με το χέρι) και τους
ρίχνουμε σιγά – σιγά το αλεύρι.
3. Χτυπάμε το μείγμα καλά και το προσθέτουμε λίγο λίγο στο
γάλα ανακατεύοντας για να μην μείνουν σβόλοι.
4. Αλείφουμε ένα πλατύ ταψί με ελαιόλαδο και ρίχνουμε το μείγμα
μέσα. Το κουνάμε για να γίνει ομοιόμορφο.
5. Ψήνουμε περίπου 50 λεπτά (στον αέρα αν γίνεται)
6. Κόβουμε σε κομμάτια και στο σερβίρισμα προσθέτουμε μέλι
και κανέλα!!!
Πηγή http://proionta-tis-fisis.com
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου