Κράτησε το μυαλό σου ανοιχτό. Keep your mind open.

CLOCK

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

The Fresh Prince of Bel-Air -O prigipas tou Bel-Air


 
        Μια από τις πλέον κλασικές κοινωνικές και κωμικές σειρές του Hollywood είναι ο πρίγκιπας του Μπελ Αιρ. Με πρωταγωνιστή των διάσιμοWill Smith στην αρχή της καριέρας του για έξι κύκλους προσέφερε άφθονο γέλιο και κοινωνικά μηνύματα στα 148 επεισόδια που παιχτήκαν στην τηλεόραση.  Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται τον Σεπτέμβριο του 1990 και τέλειωσε τον Μάιο του 1996. Η πλοκή της σειράς έχει ως εξής. Η οικογένεια Banks, μια αξιοσέβαστη οικογένεια στην Καλιφόρνια, αναλαμβάνει έναν συγγενή - Will Smith, ένα έφηβο από την Φιλαδέλφεια ο όποιος είναι παιδί της πιάτσας και μπλέκει συνεχεία σε φασαρίες. Η ιδέα είναι να τον κάνει να σέβεται, να αποκτήσει υπεύθυνη και ώριμη στάση στην κοινωνία, αλλά ο Will έχει άλλα σχέδια ...

Ποια είναι όμως αυτά που δεν γνωρίζουμε για την εκπληκτική σειρά.

Σύμφωνα με τον Will Smith σε συνέντευξή του, ο λόγος για τον χαρακτήρα του που ονομάζεται "Will Smith" ήταν ότι, κατά τη δημιουργία της παράστασης, ο ίδιος και ο Alfonso Ribeiro επέλεγαν ονόματα για τους χαρακτήρες τους. Ο Alfonso παρατήρησε ότι θα έπρεπε να είναι προσεκτικοί στην ονομασία του χαρακτήρα, καθώς οι άνθρωποι θα αναφέρονται σε αυτόν δημόσια με αυτό το όνομα για το υπόλοιπο της ζωής του, και πρότεινε ότι το όνομα του χαρακτήρα "Will Smith".
Το running gag του "Carlton dance" σε όλη την παράσταση ήταν στην πραγματικότητα μια παρωδία του χορού Κόρτνεϊ Κοξ έκανε στο μουσικό βίντεο του Bruce Springsteen "Dancing in the Dark" το 1984.
Ο Jazz είναι ένας φίλος του Will ο όποιος συχνά επισκέπτονταν τον Will στην οικία τον Banks και συχνά έφευγε πετώντας από αυτήν. Επειδή η σκηνή του πετάγματος γυρίστηκε μια φορά αποφασίστηκε ο Jazz να φορέσει ένα πουκάμισο στην σειρά έτσι ώστε να μην υπάρχουν μπερδέματα στην σειρά. Εκτός από μερικές εξαιρέσεις.
Η Tatyana Ali έλεγε ότι ήταν πολύ αμφίβολο το δυναμικό της υποκριτικής του Will Smith κατά τα πρώτα επεισόδια του show, λέγοντας ότι συνεχώς μπέρδευε τις  γραμμές του. Εξαιτίας αυτού, υπήρξε μικρή ένταση μεταξύ τους.
Το δικηγορικό γραφείο  του θειου Phil είναι το Firth, Wynn, και Meyer, το οποίο είναι ένα λογοπαίγνιο στο όνομα της μπάντας Earth Wind & Fire. Επειδή ο παραγωγός Quincy Jones είναι οπαδός αυτού του συγκροτήματος.
Ο ρόλος της θείας Vivian Banks απεικονίστηκε από δύο διαφορετικούς ηθοποιούς κατά τη διάρκεια προβολής της σειράς. «Janet Hubert-Whitten» απεικόνισε την αρχική Vivian κατά τη διάρκεια της σεζόν 1-3, αλλά αυξανόμενα προβλήματα μεταξύ των Will Smith, τους παραγωγούς, και την Hubert-Whitten προκάλεσαν την αναχώρηση της το 1994. Οι παραγωγοί της πρόσφεραν στην Hubert-Whitten συμβόλαιο 12/25 για τον κύκλο τέσσερα, αλλά εκείνη αρνήθηκε. Η Daphne Maxwell Reid την αντικατέστησε στο ρόλο Από το 1994-1996, εποχές 4-6.
Ο χαρακτήρας του «Philip Banks κατετάγη # 34 στη λίστα TV Guide για τους« 50 καλύτερους τηλεοπτικούς μπαμπάδες του όλων των εποχών »(20, Ιουν 2004 τεύχος).
Η παράσταση είχε αρχικά ακυρώθηκε από το NBC μετά την τέταρτη σεζόν, με το φινάλε της σειράς να είναι το επεισόδιο όπου θα επιστρέφει στη Φιλαδέλφεια. Ωστόσο, η αντίδραση θαυμαστών και οι επιστολές προς Will Smith και το NBC τους έπεισε να ανανεώσουν την παράσταση και κατέληξε συνεχίζοντας για δύο ακόμη σεζόν.

                                         



Cast

Series cast summary:
Will Smith ...
 William 'Will' Smith / ... (148 episodes, 1990-1996)
James Avery ...
 Philip Banks / ... (148 episodes, 1990-1996)
Alfonso Ribeiro ...
 Carlton Banks / ... (148 episodes, 1990-1996)
Karyn Parsons ...
 Hilary Banks / ... (148 episodes, 1990-1996)
Tatyana Ali ...
 Ashley Banks / ... (148 episodes, 1990-1996)
Joseph Marcell ...
 Geoffrey Butler / ... (148 episodes, 1990-1996)
Daphne Reid ...
 Vivian Banks / ... (75 episodes, 1993-1996)
Janet Hubert ...
 Vivian Banks (74 episodes, 1990-1996)
Ross Bagley ...
 Nicky Banks / ... (50 episodes, 1994-1996)
Jeffrey A. Townes ...
 Jazz / ... (47 episodes, 1990-1996)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts