Κράτησε το μυαλό σου ανοιχτό. Keep your mind open.

CLOCK

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Η ΓΛΥΚΟΠΙΚΡΗ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΪΜΑΝ


 Η γλυκόπικρη επανένωση του Αϊμάν με την Γιαζίντι οικογένειά του Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2017 16:35
Με την ανάκτηση του ελέγχου της ανατολικής Μοσούλης από τον Ιρακινό στρατό, ήρθε στο φως η γλυκόπικρη ιστορία του μικρού Αϊμάν, που πουλήθηκε από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σε μουσουλμανική οικογένεια, έναντι 500 δολαρίων.
Οι γονείς του έπεσαν θύματα των διώξεων σε βάρος της μειονότητας των Γιαζίντι από τους τζιχαντιστές, τις οποίες ο ΟΗΕ χαρακτήρισε ως γενοκτονία.
Το Ι.Κ. στη συνέχεια πούλησε το τετράχρονο αγόρι στους Ουμ και Αμπού Αχμέντ, οι οποίοι τον αποκαλούσαν Αχμέντ και έλεγαν στον κόσμο ότι είναι ανιψιός τους.
Παρόλα αυτά δεν ήθελαν να ξεχάσει ποιος είναι και τον ενθάρρυναν να μιλά για τη ζωή του στο χωριό Χαρντάν και το παρελθόν του, προειδοποιώντας τον όμως να μην αναφέρει σε τρίτους ότι είναι Γιαζίντι. Ενίοτε ο Αϊμάν ζητούσε να μάθει για την υπόλοιπη οικογένειά του, όμως η Ουμ και ο Αμπού δεν γνώριζαν τι απέγιναν, εκτός από την έφηβη αδερφή του, η οποία πουλήθηκε ως σκλάβα σε ένα ισλαμιστή μαχητή από την Ταλ Αφάρ. Ο τζιχαντιστής την είχε φέρει κάποιες φορές για επίσκεψη όμως αυτή τη στιγμή η τύχη της αγνοείται.
Για τους 18 μήνες που ο Αϊμάν ζούσε με το ζευγάρι, οι συγγενείς του θεωρούσαν ότι είχε πεθάνει.
Οι γονείς του αγοριού καθώς και οι περισσότεροι συγγενείς του αγνοούνται, όμως η γιαγιά του και ο θείος του ζουν σε έναν από τους καταυλισμούς όπου εκτοπίστηκαν οι Γιαζίντι, περίπου 50 χιλιόμετρα μακριά από τη Ρασιντίγια, το χωριό που βρέθηκε ο τετράχρονος.
Όταν οι Ιρακινές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο της ανατολικής Μοσούλης και της γύρω περιοχής, βρήκαν τον Αϊμάν και τον επέστρεψαν στην οικογένειά του.
Ο αποχωρισμός από τους θετούς του γονείς ήταν συγκινητικός και δύσκολος, καθώς όλο αυτό το χρονικό διάστημα αναπτύχθηκε ένας ισχυρός δεσμός ανάμεσά τους.
Σε ερώτηση αργότερα από δημοσιογράφο του Reuters αν ήταν ευτυχισμένος με τους θετούς του γονείς απάντησε ναί, και πως δεν θα τους ξεχάσει ποτέ. Χάρηκε όμως και για την επιστροφή του στην οικογένειά του.
Ιράκ - Η γλυκόπικρη επανένωση του Αϊμάν με την Γιαζίντι οικογένειά του. Ο Αϊμάν αγκαλιάζει τη γιαγιά του μετά την επιστροφή του στην Γιαζίντι οικογένειά του, στον καταυλισμό εκτοπισμένων Ντουχόκ, στο Ιράκ.
REUTERS / MUHAMMAD HAMED
Ο Αϊμάν αγκαλιάζει τη γιαγιά του μετά την επιστροφή του στην Γιαζίντι οικογένειά του, στον καταυλισμό εκτοπισμένων Ντουχόκ, στο Ιράκ.
Ιράκ - Η γλυκόπικρη επανένωση του Αϊμάν με την Γιαζίντι οικογένειά του. Ο Αϊμάν (στο κέντρο) ποζάρει στο φωτογραφικό φακό με άλλα παιδιά, μετά την επιστροφή του στην οικογένειά του.
REUTERS / MUHAMMAD HAMED
Ο Αϊμάν (στο κέντρο) ποζάρει στο φωτογραφικό φακό με άλλα παιδιά, μετά την επιστροφή του στην οικογένειά του.
Ιράκ - Η γλυκόπικρη επανένωση του Αϊμάν με την Γιαζίντι οικογένειά του. Ο μικρός Αϊμάν κλαίει καθώς συναντά και πάλι τον ξάδερφό του, σε ένα σημείο ελέγχου στα κουρδικά σύνορα.
REUTERS / HANDOUT
Ο μικρός Αϊμάν κλαίει καθώς συναντά και πάλι τον ξάδερφό του, σε ένα σημείο ελέγχου στα κουρδικά σύνορα.
Ιράκ - Η γλυκόπικρη επανένωση του Αϊμάν με την Γιαζίντι οικογένειά του. Ο Αϊμάν (στο κέντρο) παίζει με άλλα παιδιά, μετά την επιστροφή του στην Γιαζίντι οικογένειά του.
REUTERS / MUHAMMAD HAMED
Ο Αϊμάν (στο κέντρο) παίζει με άλλα παιδιά, μετά την επιστροφή του στην Γιαζίντι οικογένειά του.
Ιράκ - Η γλυκόπικρη επανένωση του Αϊμάν με την Γιαζίντι οικογένειά του. Ο Αϊμάν με το θείο του Σαμίρ Ράσο Καλάφ (αριστερά). Ο θείος του μικρού αγοριού θεωρούσε ότι ο ανιψιός του είναι νεκρός, μέχρι που είδε μία ανάρτηση στο Facebook στις 28 Ιανουαρίου, ότι ένα παιδί Γιαζίντι με το όνομα Αϊμάν Αμίν Μπαρακάτ βρέθηκε. «Έμεινα άναυδος» ανέφερε. «Πρόκειται για θαύμα: επέστρεψε από τους νεκρούς».
REUTERS / MUHAMMAD HAMED
Ο Αϊμάν με το θείο του Σαμίρ Ράσο Καλάφ (αριστερά). Ο θείος του μικρού αγοριού θεωρούσε ότι ο ανιψιός του είναι νεκρός, μέχρι που είδε μία ανάρτηση στο Facebook στις 28 Ιανουαρίου, ότι ένα παιδί Γιαζίντι με το όνομα Αϊμάν Αμίν Μπαρακάτ βρέθηκε. «Έμεινα άναυδος» ανέφερε. «Πρόκειται για θαύμα: επέστρεψε από τους νεκρούς».
Ιράκ - Η γλυκόπικρη επανένωση του Αϊμάν με την Γιαζίντι οικογένειά του. Συγγενής υποδέχεται τον μικρό Αϊμάν.
REUTERS / MUHAMMAD HAMED
Συγγενής υποδέχεται τον μικρό Αϊμάν.
Ιράκ - Η γλυκόπικρη επανένωση του Αϊμάν με την Γιαζίντι οικογένειά του. Ιρακινοί στρατιώτες στέκονται μπροστά από το σπίτι του Αμπού και της Ουμ Αχμέντ, όπου ζούσε τους τελευταίους 18 μήνες ο τετράχρονος Αϊμάν, στη Ρασιντίγια, βόρεια της Μοσούλης.
REUTERS / MUHAMMAD HAMED
Ιρακινοί στρατιώτες στέκονται μπροστά από το σπίτι του Αμπού και της Ουμ Αχμέντ, όπου ζούσε τους τελευταίους 18 μήνες ο τετράχρονος Αϊμάν, στη Ρασιντίγια, βόρεια της Μοσούλης.
Ιράκ - Η γλυκόπικρη επανένωση του Αϊμάν με την Γιαζίντι οικογένειά του. Ο Αμπού Αχμέντ, δείχνει μία φωτογραφία του Αϊμάν στο κινητό του τηλέφωνο, στη Ρασιντίγια, βόρεια της Μοσούλης.
REUTERS / MUHAMMAD HAMED
Ο Αμπού Αχμέντ, δείχνει μία φωτογραφία του Αϊμάν στο κινητό του τηλέφωνο, στη Ρασιντίγια, βόρεια της Μοσούλης.
Ιράκ - Η γλυκόπικρη επανένωση του Αϊμάν με την Γιαζίντι οικογένειά του. Ο Αμπού Αχμέντ, δείχνει τα παιχνίδια του Αϊμάν, στο σπίτι τους στη Ρασιντίγια.
REUTERS / MUHAMMAD HAMED
Ο Αμπού Αχμέντ, δείχνει τα παιχνίδια του Αϊμάν, στο σπίτι τους στη Ρασιντίγια.
Ιράκ - Η γλυκόπικρη επανένωση του Αϊμάν με την Γιαζίντι οικογένειά του. Ο Αμπού Αχμέντ και η σύζυγός του Ουμ, μιλούν κατά τη διάρκεια συνέντευξής τους στο Reuters, για το χρόνο που πέρασαν με τον Αϊμάν, στο σπίτι τους στη Ρασιντίγια. Η Ουμ αναφέρει ότι δεν θα τον ξεχάσουν ποτέ και ότι περιμένει πως ο «γιός» τους κάποια στιγμή θα επιστρέψει.
REUTERS / MUHAMMAD HAMED
Ο Αμπού Αχμέντ και η σύζυγός του Ουμ, μιλούν κατά τη διάρκεια συνέντευξής τους στο Reuters, για το χρόνο που πέρασαν με τον Αϊμάν, στο σπίτι τους στη Ρασιντίγια. Η Ουμ αναφέρει ότι δεν θα τον ξεχάσουν ποτέ και ότι περιμένει πως ο «γιός» τους κάποια στιγμή θα επιστρέψει.
Ιράκ - Η γλυκόπικρη επανένωση του Αϊμάν με την Γιαζίντι οικογένειά του. Η Ουμ Αχμέντ, συγκινείται κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Reuters, στο σπίτι της στη Ρασιντίγια.
REUTERS / MUHAMMAD HAMED
Η Ουμ Αχμέντ, συγκινείται κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Reuters, στο σπίτι της στη Ρασιντίγια.
naftemporiki.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts