Το πολιτισμικό, το κοινωνικό και το οικονομικό θέμα των προσφύγων στην Ελλάδα.
Το προσφυγικό είναι το θέμα στο οποίο ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να πει και μια διαφορετική γνώμη. Όλο αυτό τον καιρό έχω ακούσει διάφορες γνώμες τις οποίες σέβομαι ακόμα και όταν είναι ξενοφοβικές. Ο λόγος είναι απλώς δεν είναι και λίγα τα παραδείγματα από το πρόσφατο παρελθόν, στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών προβλημάτων στην χώρα μας. Υπάρχει όμως μια μεγάλη διαφορά στον οικονομικό από τον πολιτικό μετανάστη. Αυτό όμως είναι άλλο θέμα.
Όμως το γεγονός είναι ότι οι μετανάστες έχουν γίνει ένα Ελληνικό πρόβλημα. Αυτό γιατί οι γειτονική χώρα ή οποία είναι θυμωμένη αυτήν την περίοδο (λόγο της μη έκδοσης των Τούρκων στρατιωτών), όταν ένα χρόνο πριν είχε άριστες σχέσεις με εμάς, φρόντιζε να γεμίζει τα Ελληνικά νησιά με πρόσφυγες και λαθρομετανάστες. Το αποτελέσματα ανάμεικτα. Η κοινωνία διχάστηκε για μια ακόμα φορά, η οικονομία των περιοχών που βασίζονταν στον τουρισμό καταστράφηκε για το 2016. Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας που επέδρασε στην Ελληνοποιηση του μεταναστευτικού προβλήματος ήταν και η στάση των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών. Μια λογική από αυτές που ακούς στα Ελληνικά καφενεία (φιλοσοφικές Στοές) είναι η εξής.
Θα ήταν δίκαιη λύση αν όλα τα ευρωπαϊκά κράτη μοιράζονταν αναλογικά τους μετανάστες έτσι ώστε να μην υπάρξει σημαντικό πολιτισμικό, κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα.
Όμως αυτό δεν έγινε διότι όταν περπατάς πρώτος και πατήσεις τα σκατά, λογικό είναι ότι οι υπόλοιποι που σε βλέπουν να μην κάνουν το ίδιο λάθος. Όποτε πάλη μένεις να αντιμετωπίσεις μόνο σου το πρόβλημα.
Μέχρι στιγμής έχουμε δει ποιο είναι το κοινωνικό πρόβλημα, γιατί όφελος στην κοινωνία από το μεταναστευτικό δεν βλέπω. Διότι θα είναι ένα θέμα το οποίο θα διχάζει διαρκώς την Ελληνική κοινωνία. Το πολιτισμικό είναι ένα θέμα το οποίο θα το δούμε μετά από 10 χρόνια καθώς όσοι έχουν έρθει στην Ελλάδα θα μείνουν μέχρι να πάρουν ιθαγένεια και υπηκοότητα ώστε να μπορούν να φύγουν από εδώ που έχουν εγκλωβιστεί.
Τώρα θα δούμε το οικονομικό θέμα. Σύμφωνα με κρατικά στοιχεία οι πρόσφυγες αγγίζουν τους 60.000. Μπορεί να είναι και περισσότεροι αλλά ως καλόπιστο blog δεχόμαστε το αρχικό νούμερο. Αυτοί οι 60.000 πλέον θα έχουν ένα επίδομα της τάξης των 400 ευρώ το μήνα. Λεφτά τα οποία θα δοθούν από αυτά που θα πετούσε η Ε.Ε στην Τουρκία για την ένταξη της στο Ευρώ, σύμφωνα και με τα Γερμανικά ΜΜΕ. Όποτε με άπλα μαθηματικά έχουμε 24.000.000 ευρώ το μήνα 288.000.000 το χρόνο στην Ελληνική αγορά. Μπορεί αυτό να μην είναι σπουδαίο ποσό αλλά σε οικονομικά μέτρα αντιστοιχεί σε 750.000.000 και να σημειωθεί ότι τα λεφτά είναι συνάλλαγμα το οποίο θα έρχεται από το εξωτερικό και δεν θα παράγεται εδώ. Στο μέλλον θα δούμε και άλλες πρωτοβουλίες της Ε.Ε. για ενίσχυση πιθανώς με άτοκα στεγαστικά δάνεια ή επιχειρηματικά δάνεια σε μετανάστες στην χώρα μας.
Όπως καταλαβαίνεται ακόμα και αν δεν θέλετε ούτε έναν μετανάστη το υπουργείο οικονομικών δεν συμφωνεί μαζί σας. Το προσφυγικό θα γίνει η πρώτη αναπτυσσόμενη βιομηχανία για το Ελληνικό κράτος και μην παραξενευτείτε αν δείτε να ζητά να έρθουν και άλλοι μετανάστες σε αυτόν τον τόπο.
Υ.Γ.Παρακαλώ συγχωρέστε την συντακτική ομάδα για τα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη που μπορεί να υπάρχουν στο κείμενο
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου