Κράτησε το μυαλό σου ανοιχτό. Keep your mind open.

CLOCK

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΛΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?


     Σκύλος που γαβγίζει δεν δαγκώνει. Έτσι λέει μια λαϊκή παροιμία. Το ίδιο γίνεται και με την γειτονική χώρα. Καλά έχετε καταλάβει, εννοώ αυτήν με την οποία κάθε βράδυ στα δελτία έχουμε πόλεμο. Αυτήν με την οποία τα μισά blog της χώρας αναφέρουν καθημερινές ναυμαχίες και αερομαχίες στο Αιγαίο.
     Μια καθαρή ματιά στα γεγονότα θα σας δείξει ότι ο μόνος λόγος που φωνάζει η γειτονική μας χώρα είναι για να κερδίσει της εντυπώσεις. Να μην χάσει την εξουσία της μέσα στην επικράτεια της. Η Τουρκία είναι μια ασταθής πολιτικά χώρα. Το ίδιο όμως είναι και η δική μας. Απλώς στην Τουρκία δεν υπάρχει παντού ο δυτικός πολιτισμός που εξημερώνει τα πνεύματα. Επίσης η Τουρκία έχει 50 εκατομμύρια πληθυσμό και όχι 10 εκατομμύρια.
     Τα γεωπολιτικά μπορεί να μην είναι η ειδικότητα μου, γνώμη μου είναι όμως ότι ο τελευταίο κράτος που μπορεί να μας κάνει ζημιά είναι ή Τουρκία. Μπορεί εμείς να μην έχουμε συμμάχους γύρω μας αλλά ούτε και η Τουρκία μπορεί να πει το ίδιο. Κούρδοι, Αρμένιοι και Ρώσοι δεν είναι και οι καλύτεροι γείτονες που μπορείς να έχεις. Όχι από θέμα χαρακτήρα αλλά από γεωπολιτικής και ιστορικής σχέσης.Μεγαλύτερη απειλή για την Ελλάδα είναι οι «σύμμαχοι της». Πρώτων διότι δεν έχουμε αυτούς που νομίζουμε. Δεύτερον αν θεωρούμε ασφάλεια την Ε.Ε. τότε νομίζω προσωπικά ότι κάνουμε σοβαρό λάθος. Αν πραγματικά η Ε.Ε. θεωρούσε ότι τα σύνορα μας είναι και Ευρωπαϊκά, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράσουμε τα νέα F35 της πολεμικής βιομηχανίας των  Η.Π.Α. Δεν υπάρχει λόγος να μπούμε σε ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα το οποίο θα επιβαρύνει επιπλέον τα οικονομικά της χώρας. 

      Τα σύνορα στην παγκόσμια ιστορία δεν έχουν μείνει ποτέ σταθερά και ούτε θα μείνουν. Άλλοι μπορούν να το επιθυμούν και άλλοι όχι αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Μπορείς να εξοπλιστείς με τα καλυτέρα οπλικά συστήματα. Να πάρεις περισσότερα από τον γείτονα σου και να εξακολουθείς να μένεις σε μειονεκτική θέση. Ο λόγος είναι απλούστατος και ονομάζεται ασύμμετρος πόλεμος, κοινώς αντάρτικο. Το αντάρτικο είναι αυτό που σε βγάζει από την μειονεκτική θέση αρκεί να έχεις κόσμο να το υποστηρίξει. Μπορεί να χάσεις ένα πόλεμο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά το αντάρτικο είναι αυτό που καθορίζει την πορεία του. Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι οι στρατηγοί του κόσμου. Όπως το γνωρίζει καλά και κάθε Έλληνας που έχει γνώση της Ελληνικής Ιστορίας. 



Υ.Γ.Παρακαλώ συγχωρέστε την συντακτική ομάδα για τα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη που μπορεί να υπάρχουν στο κείμενο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts