Κράτησε το μυαλό σου ανοιχτό. Keep your mind open.

CLOCK

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Όταν το σύστημα σε δουλεύει και εσύ δουλεύεις στα κόκκινα.


Σε αυτήν την κοινωνία απαραίτητο φάρμακο είναι η ηρεμία. Ένα αγαθό το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ακριβή πολυτέλεια. Ο κόσμος ζει τα τελευταία χρόνια στα κόκκινα. Δεν υπήρξε στιγμή στις οποίες να θυμάμαι να υπήρξε λίγη χαλαρότητα, στιγμή στην οποία η μηχανή να κατέβασε στροφές. Το βλέπεις στο δρόμο από τον τρόπο που οδηγάει ο κόσμος πλέον, από τα μαγαζιά που ψωνίζει, από της ουρές στις Τράπεζες, στις εφορίες και ΔΕΚΟ. Όλοι στα κόκκινα έτοιμοι να εκραγούν. Η ώρα της έκρηξης πλησιάζει, αυτό είναι δεδομένο καθώς η μηχανή δουλεύει στα κόκκινα. Συνέπεια της κακής λειτουργίας μιας μηχανής. Το πολίτικο σύστημα ζει σε άλλη διάσταση. Λογικό διότι δεν έχει βιώσει ούτε μια συνέπεια της κρίσης. Αν θεωρείτε ότι μερικά αυγά και γιαούρτια είναι μερική πληρωμή από όσα ζούμε ξανασκεφτείτε το. Αυτοί είναι που μας κοροϊδεύουν συστηματικά παίζοντας με τις λέξεις θεωρώντας ότι ζούμε σε άλλη εποχή. Ο κόσμος έχει κοκκινίσει από το κακό του. Σε αυτό συμβάλουν δραστικά και τα ΜΜΕ τα οποία ριγμένα από τους πτωχυμένους πολιτικούς συνεταίρους ποτίζουν με βενζίνη την μηχανή του κόσμου έτσι ώστε να μην χαλαρώνει ποτέ. Ηρεμία το αγαθό που πρέπει να βρούμε όλοι μας για να προχωρήσουμε μπροστά και να σκορπίσουμε τους εφιάλτες ή να πεθάνουμε υπερήφανοι σε αυτήν την μάχη.
Έβλεπα τα επεισόδια στο λιμάνι της Κρήτης με τους αγρότες για πρώτη φορά να είναι σε μειονεκτική θέση απέναντι σε μια ομάδα εργατικής τάξης η οποία ζητά δικαία τα δικαιώματα της. Ένα χρόνο πριν στην πόλη μας ηχεί γίνει μια συνάντηση με αγρότες οι όποιοι ζητούσαν την στήριξη του κόσμου για μαζική κίνηση του αγροτικού κλάδου η οποία θα έκοβε το οδικό δίκτυο της χώρας. Αυτό είναι όμως το παράδειγμα που δείχνει το βασικό πρόβλημα στην κοινωνία μας. Ο αρχαιότερος νόμος επιβίωσης του δυνατού. Πλέον μπορώ να σας πληροφορήσω ότι κάνεις δυνατότερος από το Πολίτικο σύστημα. Αυτό που στηρίζουν όλοι αδικημένοι και μη. Αυτό που διαιρεί και βασιλεύει απέναντι σε μια κοινωνία που δεν μπορεί να σκεφτεί καθαρά πλέον. Ακόμα και αυτοί που μπορούν να σκεφτούν καθαρά δεν μπορούν να ακουστούν διότι όταν η μηχανή δουλεύει στα κόκκινα δεν μπορείς να ακούσεις πολλά.

Πρέπει να πατήσουμε το φρένο για μια στιγμή να κοιτάξουμε γύρω μας. Να αδειάσουμε το μυαλό μας και να ορίσουμε τους στόχους μας. Μπορεί  να είμαστε λαβωμένα ξωτικά από τον τόπο της φυγής, αλλά αν πάρουμε δυο ανάσες θα δούμε πιο καθαρά. Η έκρηξη είναι κακό πράγμα επειδή πάντα υπάρχουν ζημιές και ενδεχομένως απώλειες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts