Κράτησε το μυαλό σου ανοιχτό. Keep your mind open.

CLOCK

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Ένας κόσμος χωρίς ψηλούς!



Σήμερα συνάντησα ένα φίλο κάτι ποιο πάνω από δυο μέτρα. Καθώς πειραζόμασταν για τις αναλογίες ύψους μου ήρθε η ιδέα να γράψω ένα άρθρο με θέμα πως θα ήταν ο κόσμος μας χωρίς ψηλούς ανθρώπους. 
Αν υποθέσουμε ότι ο πληθυσμός του πλανήτη μας δεν ξεπερνούσε το 1,70μ. φαντάζομαι ότι σε γενικές γραμμές η αρχιτεκτονική θα ήταν άμεσα επηρεασμένη από αυτό το γεγονός. Στο κατασκευαστικό τομέα δεν θα υπήρχε μεγάλη ανάγκη από ψηλοτάβανα σπίτια όποτε αντί για 2,90μ. θα μπορούσε αυτό να αλλάζει σε 2,50μ. Ένα τέτοιο γεγονός θα έριχνε το κοστολόγιο της κατασκευής καθώς και το κόστος θέρμανσης. Πολλοί τομείς όπως επιπλοποιία, εργοστάσια κατασκευής ρούχων και υποδημάτων θα είχαν μικρότερο κόστος στην κατασκευή των προϊόντων τους αφού δεν θα υπήρχε η κατηγορία των ψηλών ανθρώπων που αναγκάζει την βιομηχανία να επενδύει σε διαφορετικές ποικιλίες προϊόντων για να καλύψει της ανάγκες της αγοράς. Η βιομηχανία των αυτοκίνητων θα επηρεαζόταν ανάλογος αφού θα έφτιαχνε περισσότερα κουπέ και σπορ κάμπριο αυτοκίνητα διότι το ύψος δεν περιόριζε της σχεδιαστικές γραμμές των αυτοκίνητων. Ένας μικρότερος πλανήτης με περισσότερο χώρο για ξαπλώνεις άνετα στην θάλασσα. Επίσης στα λεωφορεία δεν θα έχεις το πρόβλημα του ψήλου που απλώνει το κάθισμα επειδή δε χωρεί και το αντίθετο. Στα θέατρα και το σινεμά ο ψήλος από μπροστά δεν θα αποτελεί το εμπόδιο της αγαπημένης σου ταινία. 
Βεβαία ο κόσμος αυτός θα είχε και τα αρνητικά του. Οι αγώνες του ΝΒΑ δεν θα είχαν την ιδία ομορφιά αφού η διάφορα ύψους δεν θα έδενε το χρώμα που έχει το άθλημα. Ακόμα και αν χαμηλώσεις το ύψος του καλαθιού το κάρφωμα δεν θα είναι ποτέ το ίδιο. Στο ποδόσφαιρο οι τερματοφύλακες δεν θα μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα τους όποτε σε κάθε αγώνα θα είχαμε περισσότερα και εύκολα γκολ. Οι γυναίκες δεν θα φορούσαν τακουνιά για να δείξουν ψηλές όποτε το πιθανότερο ήταν να κυκλοφορούν με μπαλαρίνες και κελεμπία.
Τώρα αν θα μπορούσατε να ζήσετε σε έναν τέτοιο κόσμο αυτό είναι άλλο θέμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts