Κράτησε το μυαλό σου ανοιχτό. Keep your mind open.

CLOCK

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Ο ΖΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΦΕ ΑΡΚΟΥΔΑΣ



Επειδή πολλές φορές ακούμε για αρκούδες σε κατοικημένες περιοχές καλό είναι να ξέρουμε κάποια εγκυκλοπαιδικά στοιχεία  για αυτές
Η καφέ αρκούδα ή φαιά αρκούδα ή κοινή αρκούδα (Άρκτος η άρκτος-Ursus arctos) είναι παμφάγο θηλαστικό ζώο και το είδος αρκούδας (ίσως το γνωστότερο) με την μεγαλύτερη γεωγραφική εξάπλωση, που μπορεί να φτάσει σε μάζα από 170 μέχρι 300 κιλά 
Η ανάλυση των στοιχείων τηλεμετρίας της «ΚΑΛΛΙΣΤΩ» έχει δείξει μέχρι τώρα τα εξής :
Οι αρσενικές αρκούδες διανύουν μεγαλύτερες αποστάσεις ημερησίως (κατά μέσο όρο 2,56 χλμ) σε σχέση με τα ενήλικα θηλυκά που μετακινούνται λιγότερο (κατά μέσο όρο 1,5 χλμ την ημέρα).
Οι εποχές που οι αρκούδες κινούνται περισσότερο διανύοντας μεγάλες αποστάσεις είναι η άνοιξη και το φθινόπωρο.
Οι μεγαλύτερες συνολικές αποστάσεις που διανύθηκαν είναι 265 χλμ το φθινόπωρο και 189 χλμ την άνοιξη! Η μεγαλύτερη απόσταση που διένυσε αρκούδα μέσα σε μία ημέρα υπολογίστηκε από 35 - 42 χλμ!
Φάνηκε επίσης ότι οι αρκούδες είναι περισσότερο δραστήριες το σούρουπο και την νύχτα.
Ο ζωτικός χώρος που χρειάζονται  οι αρσενικές αρκούδες σε όλο τον ετήσιο κύκλο κυμαίνεται από 206 έως 507 τετ. χλμ. (δηλ. 206.000-507.000 στρέμματα!) σε επιφάνεια.  Η μεγαλύτερη ανάγκη σε ζωτικό χώρο εντοπίζεται το φθινόπωρο όπου μία ενήλικη αρκούδα χρειάζεται περίπου 373 τετραγωνικά χιλιομετρα για να βρει  και να καταναλώσει την τροφή της.
 Οι πιο μεγαλόσωμες αρκούδες του πλανήτη είναι η γιγαντιαία καφέ αρκούδα των νησιών Kodiak στην Αλάσκα και η πολική αρκούδα Ένα θηλυκό Kodiak ζυγίζει 500 - 700 κιλά, και τα αρσενικά ζυγίζουν από 800 έως 1.400 κιλά. Αρκούδες Kodiak μπορεί να σταθεί μέχρι και πέντε πόδια ψηλός στο ύψος του ώμου , ενώ στα τέσσερα , και 10 πόδια, όταν στα δύο πόδια . 



Ο ζωτικός χώρος

 ΚΑΦΕ ΑΡΚΟΥΔΑ

ΑΡΚΟΥΔΑ KODIAK

http://www.callisto.gr/
http://www.bestgames.win/
https://el.wikipedia.org/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts