Κράτησε το μυαλό σου ανοιχτό. Keep your mind open.

CLOCK

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Η ΕΞΥΠΝΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑ-ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ 20 ΕΤΩΝ.




Η έξυπνη πινακίδα.


Πολλές φορές είμαστε μάρτυρες τεχνολογικών επιτευγμάτων της επιστήμης. Εφευρέσεις που κάνουν εύκολη την ζωή και την εργασία μας. Αναφέρω μερικά όπως οι υπολογιστές, κουζίνες ψυγεία, τηλέφωνα, κινητά. Πλέον όλες αυτές οι συσκευές άρχισαν να έχουν και ένα νέο χαρακτηριστικό το οποίο τις κάνει ακόμα πιο χρηστικές. Αυτό ονομάζεται εξυπνάδα. Αυτή έχει μετονομάσει τις παλιές καλές εφευρέσεις σε έξυπνα κινητά, έξυπνες τηλεοράσεις κ.τ.λ. καθώς η εξυπνάδα έχει δώσει πλήθος δυνατοτήτων σε αυτές τις συσκευές.
Εδώ όμως στην Καστοριά έχουμε αναπτύξει μια έξυπνη συσκευή που λύνει πραγματικά τα χέρια κάθε επαγγελματία. Λοιπόν ΓΑΤΑΚΙΑ της παγκόσμιας βιομηχανίας δώστε προσοχή και κρατήστε σημειώσεις. Στην Καστοριά πριν 20 χρόνια τουλάχιστον παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, η έξυπνη πινακίδα. Θυμάστε τις εποχές που ο υπάλληλος άναβε την πινακίδα του καταστήματος όταν έπιανε σκοτάδι και την έσβηνε όταν έκλεινε το μαγαζί? Τι ταλαιπωρία. Για αυτό λοιπόν η έξυπνη πινακίδα δίνει την άμεση λύση χωρίς καμία κίνηση. Επίσης με την εφεύρεση αυτή μπορείς να μετατρέψεις όλες τις συμβατικές πινακίδες σε έξυπνες.
Το μυστικό είναι απλό. Ο καλλιτέχνης που έφτιαξε το μαγαζί σε μια από τις δυο παραλίες της Καστοριάς πήρε μια απλή πινακίδα και την σύνδεσε κατευθείαν με το δίκτυο που τροφοδοτεί το φωτισμό της παραλίας. Έτσι όταν ο υπάλληλος του δήμου ανάβει το διακόπτη τροφοδοσίας ανάβει και η πινακίδα του καταστήματος. Έτσι η πινακίδα μένει ανοιχτή όλες τις ώρες και ο καταστηματάρχης δεν πληρώνει μια για το ρεύμα που καταναλώνει. Τώρα αν νομίζετε ότι μια πινακίδα δεν καταναλώνει και πολύ, ακλουθήσατε με στον παρακάτω μαθηματικό υπολογισμό.
6 λάμπες * 40 watt = 240 watt /ώρα 
240 watt * 12 ώρες= 2880 watt ή 2,88 kW
2,88 kW   * 7300 δωδεκάωρα= 21024 KW
21024 kW * 0,08 λεπτά Μ.Ο. = 1681,92 Ευρώ
1681.92 ευρώ / 15 ευρώ Μ.Ο. = 112 κλήσεις παράνομης στάθμευσης 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts