Κράτησε το μυαλό σου ανοιχτό. Keep your mind open.

CLOCK

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Της πατρίδος μου η Σημαία έχει χρώμα γαλανό και ο «μακακας»...


    Της πατρίδος μου η Σημαία έχει χρώμα γαλανό και ο «μακακας» που την κρατεί προσκυνά τον αγκυλωτό σταυρό.
   Καθώς πέρασε η παρέλαση της 28ης Οκτώβριου, και επειδή τα τελευταία χρόνια θαυμάσαμε πολλές φορές την διαμάχη για τους σημαιοφόρους που παρελαύνουν με αυτή νομίζω ότι θα επιχειρήσω να κάνω μια προσέγγιση στο θέμα καθώς πιστεύω ότι έχω διαμορφώσει μια άποψη πάνω σε αυτό.
    Είναι γεγονός ότι ο κόσμος διχάζεται από αυτήν την διαμάχη και προφανώς είναι λογικό εν μέρη. Όταν ακούγεται η άποψη ότι οι αλλόθρησκοι και αλλοεθνείς δεν πρέπει να σηκώνουν τη σημαία, ο μίσος πληθυσμός αντιδρά διότι θεώρει ρατσιστική αυτήν την διατύπωση και ο υπόλοιπος μίσος επικροτεί αυτήν την διατύπωση. Το πρόβλημα αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει καθώς και οι δυο απόψεις έχουν λογικά επιχειρήματα εν μέρη. Από την μια είναι οξύμωρο ένας Αλλόθρησκος να προσκύνα κάτι που δεν πιστεύει όπως είναι ο Χριστιανικός Σταυρός και από την άλλη είναι ρατσιστικό να αποκλείσεις άτομο από τα κοινά για τέτοιους λογούς.   
    Ένα τέτοιο πρόβλημα το όποιο δεν είναι άξιο αναφοράς θεωρώ ότι πρέπει να σταματήσει τώρα που είναι νωρίς, διότι όσο το αφήνουμε τόσο θα διογκώνεται. Αυτό όχι προς το σεβασμό στις κοινωνικές ομάδες όσο προς τον σεβασμό της Σημαίας μας η όποια είναι το απολυτό σύμβολο του έθνους μας. Η λύση θα μπορούσε να είναι απλή και νομίζω ότι έχει διατυπωθεί από παρά πολλούς. Θα μπορούσε το κάθε σχολείο να έχει την δική του σημαία όπως συμβαίνει και άλλου. Την ευθύνη της Ελληνικής σημαίας θα μπορούσε να την έχει μόνο ο Ελληνικός Στρατός. Το πρόβλημα δεν θα υπήρχε αλλά θα υπήρχε ένα άλλο το οποίο μάλλον δεν αρέσει σε καμία κυβέρνηση. Ο κόσμος δεν αποπροσανατολιζότανε σε ηλιθιότητες και ίσως κοιτούσε την τσέπη του που είναι άδεια και το στομάχι του που είναι άδειο και δεν γεμίζει με τίποτα πλέον. Βλέπετε είναι πολύ εύκολο να λύσεις πολλά προβλήματα στην χώρα μας, αλλά ποιος ο λόγος να το κάνει κάποιος? Ιδίως όταν σε κλέβει και δεν θέλει να το καταλάβεις ? Όποτε λογικά βρίσκει το «μακακα» ο οποίος θα κάνει την δουλειά των άλλων.
    Είναι τραγικό να συμβαίνει αυτό όταν σε αντίστοιχες περιπτώσεις στον αθλητισμό επικροτούμε πολλές φορές τους αλλόθρησκους και αλλοεθνείς που βοηθάμε την πατρίδα μας σε πολλές περιπτώσεις. Είτε αυτό είναι μπάσκετ ή ποδόσφαιρο είτε είναι ο κλασικός αθλητισμός που έχει φέρει ένα σωρό μετάλλια και διακρίσεις. 





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Popular Posts